Puha, édes házi keksz csokidarabokkal: így marad ragacsos a belseje
Ha gyorsan szeretnél finom édességhez jutni, a csokidarabos házi keksznél jobbat nem találsz.
Akkor finom a házi sütésű keksz, ha a külseje szilárd, belül viszont még ragacsos. Éppen ezért nem szabad túlsütni: inkább tűnjön még egy icipicit nyersnek, amikor kiveszed a sütőből, mert ahogy hűl, szilárdul még. Érdemes belőle dupla adagot készíteni, mert lezárt dobozban sokáig friss marad.
Ragacsos csokis kekszek
Hozzávalók 30 darabhoz
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 5 dkg étcsoki
- 5 dkg tejcsoki
- 2 tojás
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a cukorral, majd adagold bele egyenként tojásokat. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, keverd el a sütőporral és a fahéjjal, és add a tojásos masszához. A csokikat aprítsd fel, és keverd a tésztához. Akkor jó, ha a massza laza és ragadós. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából halmozz rá diónyi golyókat, lapogasd el őket úgy, hogy sütés közben még legyen helyük nőni, és told 200 fokra előmelegített sütőbe 15-18 percre, amíg a neked legmegfelelőbb állagot elérik.
Hasonlóan készülő, igazi különlegesség a walesi keksz, aminek a tésztájába mazsola is kerül.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció