Puha, édes házi keksz csokidarabokkal: így marad ragacsos a belseje
Ha gyorsan szeretnél finom édességhez jutni, a csokidarabos házi keksznél jobbat nem találsz.

csokidarabos keksz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akkor finom a házi sütésű keksz, ha a külseje szilárd, belül viszont még ragacsos. Éppen ezért nem szabad túlsütni: inkább tűnjön még egy icipicit nyersnek, amikor kiveszed a sütőből, mert ahogy hűl, szilárdul még. Érdemes belőle dupla adagot készíteni, mert lezárt dobozban sokáig friss marad.

Ragacsos csokis kekszek

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg étcsoki
  • 5 dkg tejcsoki
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, majd adagold bele egyenként tojásokat. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, keverd el a sütőporral és a fahéjjal, és add a tojásos masszához. A csokikat aprítsd fel, és keverd a tésztához. Akkor jó, ha a massza laza és ragadós. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából halmozz rá diónyi golyókat, lapogasd el őket úgy, hogy sütés közben még legyen helyük nőni, és told 200 fokra előmelegített sütőbe 15-18 percre, amíg a neked legmegfelelőbb állagot elérik. 

Hasonlóan készülő, igazi különlegesség a walesi keksz, aminek a tésztájába mazsola is kerül.

Ezt is szeretjük