Mennyei birsalmás pite: a vajas, rácsos tészta fantasztikusan omlós
Az enyhén kesernyés, főzéskor, sütéskor rózsaszínbe hajló birsalma pitébe is tökéletes. A tészta rácsozva még csábítóbb.

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A mennyei birsalmás pite garantáltan felvidít az esős, borongós, egyre sötétebb napokon is. A birsalmát felhasználás előtt meg kell főzni, ezért ennek a pitének az elkészítése a megszokottnál egy kicsit több időt vesz majd igénybe, az eredmény azonban minden fáradságért kárpótol. A rácsozás egyszerű, mégis mutatósabb lesz a süti.
Rácsos birsalmás pite
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 2 evőkanál hideg víz
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 3 db birsalma
- 10 dkg kristálycukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A töltelékhez a birsalmákat hámozd meg, magozd ki, és vágd fel kisebb darabokra. Rakd egy lábosba, szórj hozzá fahéjat, cukrot, vaníliás cukrot, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd fedő alatt főzd 25-30 percig. Akkor jó, ha a leve rózsaszínes, és a gyümölcsbe könnyen belemegy egy hegyes kés.
A vajat morzsold el a liszttel, add hozzá a tojást, a cukrot, a csipetnyi sót, majd a vizet. Dolgozd össze, és oszd ketté a rugalmas tésztát. Az egyik felét lisztezett deszkán nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy tepsit vagy piteformát. Egyengesd rá a tölteléket. A tészta kisebb felét is nyújtsd ki, vágd fel hosszú csíkokra, és helyezd a töltelékre, azaz rácsozd be. Kend le felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 30 percig, amíg a teteje aranysárga lesz.
Ha birsalmasajtot is készítenél, menj biztosra! Csupán három hozzávaló szükséges a mennyei édességhez.
Még több recept