Quinoasaláta spárgával: az egyik legjobb étel, amit választhatsz a diétádhoz
Laktató, finom, és tökéletes választás, ha diétázol, de szeretnél egy jót enni.

Quinoasaláta spárgával: az egyik legjobb étel, amit választhatsz a diétádhoz
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha másnapos vagy: ínycsiklandó, hidratáló turmix »

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A quinoa sokkal jobb, mint a fehér rizs, különösen, ha fogyókúrázol. A kissé mogyoróízű álgabona gluténmentes, emellett magnéziumban és vasban is gazdag táplálék. A quinoához jól illik a spárga, ami akár mirelit is lehet. A gránátalmával együtt pedig egyszerűen fenséges ízvilágot varázsolhatsz az asztalra. Próbáld ki ebédre vagy akár vacsorára!
 

Quinoasaláta spárgával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg quinoa
  • 1 kiskanál
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor zöldspárga
  • 5 dkg finomra reszelt parmezán sajt
  • 1 csokor finomra aprított petrezselyem
  • 1 csokor finomra aprított kapor
  • 1 db gránátalma (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzés előtt alaposan öblítsd át a szemeket, ezt akár háromszor is megteheted, ettől ugyanis nem lesz keserű. Legalább kétszer annyi vízben tedd fel főni, mint amennyi quinoát használsz. A forrástól számítva 10-15 perc alatt főzd puhára, és add hozzá a sót. Takard le tiszta konyharuhával, és hagyd állni 10 percet.

 

Ha szükséges, a spárgát pucold meg, majd karikázd fel. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, majd grillfokozatra állított, előmelegített sütőben süsd öt percig. Keverd össze a kihűlt quinoával, az apróra vágott kaporral, a petrezselyemmel és a gránátalma magjaival. Ha szeretnéd, megszórhatod egy kevés parmezán sajttal is.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük