Quinoasaláta spárgával: az egyik legjobb étel, amit választhatsz a diétádhoz
Laktató, finom, és tökéletes választás, ha diétázol, de szeretnél egy jót enni.

Quinoasaláta spárgával: az egyik legjobb étel, amit választhatsz a diétádhoz
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A quinoa sokkal jobb, mint a fehér rizs, különösen, ha fogyókúrázol. A kissé mogyoróízű álgabona gluténmentes, emellett magnéziumban és vasban is gazdag táplálék. A quinoához jól illik a spárga, ami akár mirelit is lehet. A gránátalmával együtt pedig egyszerűen fenséges ízvilágot varázsolhatsz az asztalra. Próbáld ki ebédre vagy akár vacsorára!
 

Quinoasaláta spárgával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg quinoa
  • 1 kiskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor zöldspárga
  • 5 dkg finomra reszelt parmezán sajt
  • 1 csokor finomra aprított petrezselyem
  • 1 csokor finomra aprított kapor
  • 1 db gránátalma (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzés előtt alaposan öblítsd át a szemeket, ezt akár háromszor is megteheted, ettől ugyanis nem lesz keserű. Legalább kétszer annyi vízben tedd fel főni, mint amennyi quinoát használsz. A forrástól számítva 10-15 perc alatt főzd puhára, és add hozzá a sót. Takard le tiszta konyharuhával, és hagyd állni 10 percet.

 

Ha szükséges, a spárgát pucold meg, majd karikázd fel. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, majd grillfokozatra állított, előmelegített sütőben süsd öt percig. Keverd össze a kihűlt quinoával, az apróra vágott kaporral, a petrezselyemmel és a gránátalma magjaival. Ha szeretnéd, megszórhatod egy kevés parmezán sajttal is.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük