Ropogós bundában sült, házi pulykanuggets - Így nem fog tocsogni az olajban
A fűszeres pulykanuggets-et otthon is könnyedén elkészítheted, és ízletesebb lesz, mint a mirelit vagy a gyorséttermi.

Ropogós bundában sült, házi pulykanuggets - Így nem fog tocsogni az olajban
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pulykanuggets felnőttek és gyerekek körében is kedvelt. A pépesített hús miatt belül finom puha és omlós. Kívül pedig még ropogósabb lesz, ha panko morzsába forgatod. Süsd sütőben, akkor alig kell hozzá olaj. Kínálhatsz mellé házi mártogatóst, ketchupot. Készíthetsz belőle egyszerre nagyobb adagot, panírozva sokáig eláll a fagyasztóban.

Pulykanuggets recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamell
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 12 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál citrom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A pulykát mosd meg, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és vágd kisebb darabokra. Dobd aprítógépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, és dolgozd pépes állagúra. A húsmasszából formázz nuggetseket, majd panírozd be. Forgasd lisztbe, felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába. 

Rázd le róla a felesleges panírt, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 25 perc alatt. Közben forgasd át a falatokat, hogy minden oldaluk szép barna legyen.

Ezt is szeretjük