Ropogós bundában sült, házi pulykanuggets - Így nem fog tocsogni az olajban
A fűszeres pulykanuggets-et otthon is könnyedén elkészítheted, és ízletesebb lesz, mint a mirelit vagy a gyorséttermi.

Ropogós bundában sült, házi pulykanuggets - Így nem fog tocsogni az olajban
Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

A nyári szezon legvidámabb mintáitól roskadozik a kínálat: ne érd be a pöttyössel! »

Melyik az igazi Palvin Barbi? Megtévesztően hasonlít a 3 modell, de erre a Photoshop is rásegít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pulykanuggets felnőttek és gyerekek körében is kedvelt. A pépesített hús miatt belül finom puha és omlós. Kívül pedig még ropogósabb lesz, ha panko morzsába forgatod. Süsd sütőben, akkor alig kell hozzá olaj. Kínálhatsz mellé házi mártogatóst, ketchupot. Készíthetsz belőle egyszerre nagyobb adagot, panírozva sokáig eláll a fagyasztóban.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamell
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 12 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál citrom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A pulykát mosd meg, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és vágd kisebb darabokra. Dobd aprítógépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, és dolgozd pépes állagúra. A húsmasszából formázz nuggetseket, majd panírozd be. Forgasd lisztbe, felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába. 

Rázd le róla a felesleges panírt, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 25 perc alatt. Közben forgasd át a falatokat, hogy minden oldaluk szép barna legyen.

Ezt is szeretjük