Ropogós bundában sült, házi pulykanuggets - Így nem fog tocsogni az olajban

A fűszeres pulykanuggets-et otthon is könnyedén elkészítheted, és ízletesebb lesz, mint a mirelit vagy a gyorséttermi.

Ropogós bundában sült, házi pulykanuggets - Így nem fog tocsogni az olajban
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pulykanuggets felnőttek és gyerekek körében is kedvelt. A pépesített hús miatt belül finom puha és omlós. Kívül pedig még ropogósabb lesz, ha panko morzsába forgatod. Süsd sütőben, akkor alig kell hozzá olaj. Kínálhatsz mellé házi mártogatóst, ketchupot. Készíthetsz belőle egyszerre nagyobb adagot, panírozva sokáig eláll a fagyasztóban.

Pulykanuggets recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg pulykamell
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 12 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál citrom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A pulykát mosd meg, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és vágd kisebb darabokra. Dobd aprítógépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, és dolgozd pépes állagúra. A húsmasszából formázz nuggetseket, majd panírozd be. Forgasd lisztbe, felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába. 

Rázd le róla a felesleges panírt, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 25 perc alatt. Közben forgasd át a falatokat, hogy minden oldaluk szép barna legyen.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük