Szaftos pulykacurry kókusztejjel: friss kenyérrel tunkolva az igazi

A pikáns, fűszeres pulykacurry friss kenyérrel tunkolva abbahagyhatatlan finomság, ráadásul tej sincs benne.

Pulykacurry kókusztejjel receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A curry eredetileg Indiából származik, de az angolok erősen az európai ízléshez alakították. Készítheted hússal, zöldséggel vagy mindkettővel. Ha szereted a szárnyasokat, érdemes néha pulykát is fogyasztanod, így változatosabbá teheted az étrendedet. Friss korianderzölddel az igazi, de ha nem kapsz, vagy nem szereted az ízét, petrezselyemmel is megszórhatod.

Pulykacurry kókusztejjel

Hozzávalók

  • 60 dkg filézett pulykamell
  • 20 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál currypor
  • 1 dl kókusztej
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 0.5 csokor petrezselyem vagy korianderzöld
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd meg egy kevés olajban, és tedd félre. A hagymát aprítsd fel, és olívaolajban párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, a curryport, a koriandert és a gyömbért, és együtt pirítsd a tűzön egy-két percig. Add hozzá a pulykamellet, öntsd fel a paradicsomkonzervvel és a kókusztejjel, és így főzd addig, amíg a hús megpuhul. Közben néha kóstold meg, és ha szükséges, a mártáshoz is adj egy kevés sót és borsot. Ha már elkészült, szórd meg koriander- vagy petrezselyemlevelekkel. Tálald friss kenyérrel.
 

Ha szereted a szaftos, fűszeres indiai ételeket, a csirke tikka masala is hamar a kedvenceddé válik majd.

Ezt is szeretjük