Szaftos pulykacurry kókusztejjel: friss kenyérrel tunkolva az igazi

A pikáns, fűszeres pulykacurry friss kenyérrel tunkolva abbahagyhatatlan finomság, ráadásul tej sincs benne.

pulykacurry
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A curry eredetileg Indiából származik, de az angolok erősen az európai ízléshez alakították. Készítheted hússal, zöldséggel vagy mindkettővel. Ha szereted a szárnyasokat, érdemes néha pulykát is fogyasztanod, így változatosabbá teheted az étrendedet. Friss korianderzölddel az igazi, de ha nem kapsz, vagy nem szereted az ízét, petrezselyemmel is megszórhatod.

Pulykacurry kókusztejjel

Hozzávalók

  • 60 dkg filézett pulykamell
  • 20 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál currypor
  • 1 dl kókusztej
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 0.5 csokor petrezselyem vagy korianderzöld
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd meg egy kevés olajban, és tedd félre. A hagymát aprítsd fel, és olívaolajban párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, a curryport, a koriandert és a gyömbért, és együtt pirítsd a tűzön egy-két percig. Add hozzá a pulykamellet, öntsd fel a paradicsomkonzervvel és a kókusztejjel, és így főzd addig, amíg a hús megpuhul. Közben néha kóstold meg, és ha szükséges, a mártáshoz is adj egy kevés sót és borsot. Ha már elkészült, szórd meg koriander- vagy petrezselyemlevelekkel. Tálald friss kenyérrel.
 

Ha szereted a szaftos, fűszeres indiai ételeket, a csirke tikka masala is hamar a kedvenceddé válik majd.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük