Ínycsiklandó pulykabrassói rösztivel

Ebből semmi sem marad

Íme, a népszerű étel újragondolt változata. A pulykabrassói rösztivel még különlegesebb.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brassói általában kockára vágott sült krumplival készül. Újíts egy kicsit, próbáld ki rösztivel. A pulykabrassói különösen finom ízét a sok fokhagyma és a bors adja meg. Medalionból és mellből is készítheted. Czakó Mariann receptje sok új követőt talál.

Pulykabrassói

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg pulykamedalion
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 kávéskanál majoránna
  • bors
  • kevés olaj

Rösztihez

  • 50 dkg burgonya
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A pulykát mosd meg, és vágd vékony csíkokra. Hevíts kevés olajat, dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Nyomd rá a fokhagymát, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, szórj rá majoránnát is. Önts hozzá kevés vizet, tégy rá fedőt, és párold puhára a húst körülbelül 40 perc alatt. A végén vedd le a fedőt, és pirítsd meg a húst.

A rösztihez a krumplit nagy lyukú reszelőn reszeld le, add hozzá a lisztet, a tojást, nyomd bele a fokhagymát, majd sózd, borsozd, és jól keverd össze. A liszt mennyisége változhat a krumpli minőségétől. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl folyós a massza. Teflonserpenyőben hevíts olajat, tégy bele egy-két evőkanál masszát, és süsd szép pirosra a röszti mindkét oldalát. A hússal együtt kínáld.

15868253 7f9f97c22f67ed6646a0c6e2bb186a5e wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük