Ínycsiklandó pulykabrassói rösztivel
Íme, a népszerű étel újragondolt változata. A pulykabrassói rösztivel még különlegesebb.
A brassói általában kockára vágott sült krumplival készül. Újíts egy kicsit, próbáld ki rösztivel. A pulykabrassói különösen finom ízét a sok fokhagyma és a bors adja meg. Medalionból és mellből is készítheted. Czakó Mariann receptje sok új követőt talál.
Pulykabrassói
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg pulykamedalion
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 kávéskanál majoránna
- só
- bors
- kevés olaj
Rösztihez
- 50 dkg burgonya
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 egész tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A pulykát mosd meg, és vágd vékony csíkokra. Hevíts kevés olajat, dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Nyomd rá a fokhagymát, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, szórj rá majoránnát is. Önts hozzá kevés vizet, tégy rá fedőt, és párold puhára a húst körülbelül 40 perc alatt. A végén vedd le a fedőt, és pirítsd meg a húst.
A rösztihez a krumplit nagy lyukú reszelőn reszeld le, add hozzá a lisztet, a tojást, nyomd bele a fokhagymát, majd sózd, borsozd, és jól keverd össze. A liszt mennyisége változhat a krumpli minőségétől. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl folyós a massza. Teflonserpenyőben hevíts olajat, tégy bele egy-két evőkanál masszát, és süsd szép pirosra a röszti mindkét oldalát. A hússal együtt kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció