Így készül a pulled pork, avagy az amerikai omlós sertéssült szálaira szedve
Az amerikaiak nagy kedvence, a pulled pork buciba halmozva, salátával a legmenőbb.
A pulled porkért, ami húzott malacot jelent, minden hús- és hamburgerimádó rajong. A sertéslapockából készülő finomság lassan, hét-nyolc órán keresztül sül. A bátrabbak egy éjszakára is a sütőben hagyják, hogy finom, omlós legyen. Ezt követően kell a húst szálakra szedni, húzni. Hamburgerzsemlében, tortillában, salátával kínáld.

Pulled pork recept
Hozzávalók 8 személyre
- 2.5 kg sertéslapocka
- 1 db vöröshagyma
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 2 teáskanál barnacukor
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál bors őrölt
Elkészítés:
Egy kis tálban keverd össze a cukrot, a pirospaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. Dörzsöld be vele alaposan a megmosott, megtisztított húst, figyelj, hogy mindenhova jusson. Lefedve tedd a hűtőszekrénybe legalább négy órára. Még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod.
Rakd a húst egy tűzálló tálba, önts alá két deci vizet, és tégy rá vöröshagymadarabokat. Told a sütőbe, és 110 fokon süsd hét-nyolc órán keresztül. Amikor már puha, vedd ki a sütőből, és pihentesd egy kicsit. Ezt követően két villa segítségével szedd szálakra. Melegen-hidegen egyformán finom.
