Így készül a pulled pork, avagy az amerikai omlós sertéssült szálaira szedve

Az amerikaiak nagy kedvence, a pulled pork buciba halmozva, salátával a legmenőbb.

Így készül a pulled pork, avagy az amerikai omlós sertéssült szálaira szedve
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pulled porkért, ami húzott malacot jelent, minden hús- és hamburgerimádó rajong. A sertéslapockából készülő finomság lassan, hét-nyolc órán keresztül sül. A bátrabbak egy éjszakára is a sütőben hagyják, hogy finom, omlós legyen. Ezt követően kell a húst szálakra szedni, húzni. Hamburgerzsemlében, tortillában, salátával kínáld.

Pulled pork recept

Hozzávalók 8 személyre

  • 2.5 kg sertéslapocka
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál barnacukor
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis tálban keverd össze a cukrot, a pirospaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. Dörzsöld be vele alaposan a megmosott, megtisztított húst, figyelj, hogy mindenhova jusson. Lefedve tedd a hűtőszekrénybe legalább négy órára. Még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod.
 

Rakd a húst egy tűzálló tálba, önts alá két deci vizet, és tégy rá vöröshagymadarabokat. Told a sütőbe, és 110 fokon süsd hét-nyolc órán keresztül. Amikor már puha, vedd ki a sütőből, és pihentesd egy kicsit. Ezt követően két villa segítségével szedd szálakra. Melegen-hidegen egyformán finom.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük