Kuglóf vaníliasodóval

A nagyi is így csinálta

Az ünnep első napján nincs is jobb, mint egy frissen készült, illatos és forró kuglóf, ami a családi ebéd után remek desszert.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A süteménydömping elején még bizonyára benned is megvan a lendület, hogy a konyhában pepecselj, különböző finomságokat készítve, ez kell is a jó kuglófhoz.

A sütés előtt a masszát mindenfélével feldobhatod, nyugodtan elbír egy kis diót vagy mogyorót, esetleg magas kakaótartalmú csokoládédarabokat is.

Kuglóf vaníliasodóval

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 15 dkg mazsola
  • 11 dkg vaj
  • 12 dkg kristálycukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dkg kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 8 dl tej

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Mint minden kelt tészta esetében, itt is az első és legfontosabb dolgod az, hogy meleg, cukros tejben - 3 dl - felfuttasd az élesztőt. Ha felfutott, add hozzá a liszthez, három tojássárgáját keverj simára 10 dkg cukorral, majd azt is add hozzá, végül a vajat - egy nagyon kicsit hagyj a sodóhoz - dolgozd el a masszában. Szedd két részre a tésztát, az egyik felébe tedd a kakaót és a mazsolát, majd egy kuglóf formába rétegezd egymásra - minél több réteget képzel, annál tarkább lesz a végeredmény -, és tedd félre kelni.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és ha a tészta megfelelő állapotba került, told be, hogy kisüljön, ez nagyjából 40-45 perc alatt végbemegy. Amíg sül, elkészítheted a vaníliasodót. A maradék két tojássárgáját dolgozd el 1 dl tejjel és egy kis liszttel, közben a maradék tejet melegítsd langyosra, és keverd el benne a vaníliás cukrot. Amikor forr, add hozzá a tojásos keveréket is, valamint a vajból megmaradt kis darabot. A két fehérjét verd kemény habbá, és keverd hozzá az egészhez. Ha ezzel megvagy, már csak nyakon kell önteni a kész kuglófot.

Sütemények és a csokoládé

A desszertek és a kakaótartalmú édességek nagyon jól megférnek egymással, ha nem hiszed, nézz be képgalériánkba, ahol temérdek bizonyíték vár!

Csokis sütik minden alkalomra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük