Puha, szaftos gyümölcskenyér karácsonyi maradék csokiból - Szaloncukor is mehet bele
A gyerekek is odáig lesznek érte, ha mazsola és aszalt gyümölcs hozzáadása helyett így készíted!

Puha, szaftos gyümölcskenyér karácsonyi maradék csokiból - Szaloncukor is mehet bele
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akár a reggeli kávé mellé is tökéletes, de vendégvárónak sem utolsó ez a mennyei püspökkenyér. A legjobb, hogy az alapreceptet aszerint variálhatod, mi maradt a karácsonyi édességdömpingből: dió, csokoládé, vagy a fán árválkodik néhány zselés szaloncukor? Az állagán némiképp változtat, ha teljes kiőrlésű liszttel készíted, azonban sokkal rostdúsabb, ezáltal egészségesebb is lesz. 

Puha gyümölcskenyér

Hozzávalók 8 személyre:

  • 225 gramm finomliszt
  • 110 gramm vaj
  • 110 gramm kristálycukor
  • 1 darab tojás
  • 5 evőkanál tej
  • 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 70 gramm étcsokoládé
  • 150 gramm aszalt gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

Morzsold a vajat a lisztbe, majd jöhetnek az aszalt gyümölcsök, az apróra tördelt csoki és a fűszerek. Dolgozd össze az egészet, végül üsd bele a tojást, és öntsd fel tejjel. 

 

Egy sütőpapírral bélelt őzgerinc- vagy egyéb sütőformában süsd előmelegített sütőben, 160-180 fokon nagyjából egy óráig. Tűpróbával ellenőrizd, de ne szárítsd túl, mert akkor elveszti puhaságát. 

Ezt is szeretjük