Puha, szaftos gyümölcskenyér karácsonyi maradék csokiból - Szaloncukor is mehet bele
A gyerekek is odáig lesznek érte, ha mazsola és aszalt gyümölcs hozzáadása helyett így készíted!

Puha, szaftos gyümölcskenyér karácsonyi maradék csokiból - Szaloncukor is mehet bele
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár a reggeli kávé mellé is tökéletes, de vendégvárónak sem utolsó ez a mennyei püspökkenyér. A legjobb, hogy az alapreceptet aszerint variálhatod, mi maradt a karácsonyi édességdömpingből: dió, csokoládé, vagy a fán árválkodik néhány zselés szaloncukor? Az állagán némiképp változtat, ha teljes kiőrlésű liszttel készíted, azonban sokkal rostdúsabb, ezáltal egészségesebb is lesz. 

Puha gyümölcskenyér

Hozzávalók 8 személyre:

  • 225 gramm finomliszt
  • 110 gramm vaj
  • 110 gramm kristálycukor
  • 1 darab tojás
  • 5 evőkanál tej
  • 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 70 gramm étcsokoládé
  • 150 gramm aszalt gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

Morzsold a vajat a lisztbe, majd jöhetnek az aszalt gyümölcsök, az apróra tördelt csoki és a fűszerek. Dolgozd össze az egészet, végül üsd bele a tojást, és öntsd fel tejjel. 

 

Egy sütőpapírral bélelt őzgerinc- vagy egyéb sütőformában süsd előmelegített sütőben, 160-180 fokon nagyjából egy óráig. Tűpróbával ellenőrizd, de ne szárítsd túl, mert akkor elveszti puhaságát. 

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük