Puha, szaftos gyümölcskenyér karácsonyi maradék csokiból - Szaloncukor is mehet bele
A gyerekek is odáig lesznek érte, ha mazsola és aszalt gyümölcs hozzáadása helyett így készíted!

Puha, szaftos gyümölcskenyér karácsonyi maradék csokiból - Szaloncukor is mehet bele
Ez is érdekelhet

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Le az impulzusvásárlással! Válts át online-ra (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

beauty and style

Ennél gyönyörűbb szőkét még nem láttunk: 2020-ban visszatérnek a skandináv árnyalatok »

3 dolog, amit ha megtanulsz a bőrödről, rengeteg pénzt spórolhatsz – Szakértők tippjei »

Az 50 éves Jennifer Lopez annyira dögös, hogy szinte alig lehet észrevenni mellette a 24 éves Kenadall Jennert »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akár a reggeli kávé mellé is tökéletes, de vendégvárónak sem utolsó ez a mennyei püspökkenyér. A legjobb, hogy az alapreceptet aszerint variálhatod, mi maradt a karácsonyi édességdömpingből: dió, csokoládé, vagy a fán árválkodik néhány zselés szaloncukor? Az állagán némiképp változtat, ha teljes kiőrlésű liszttel készíted, azonban sokkal rostdúsabb, ezáltal egészségesebb is lesz. 

Puha gyümölcskenyér

Hozzávalók 8 személyre:

  • 225 gramm finomliszt
  • 110 gramm vaj
  • 110 gramm kristálycukor
  • 1 darab tojás
  • 5 evőkanál tej
  • 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 70 gramm étcsokoládé
  • 150 gramm aszalt gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

Morzsold a vajat a lisztbe, majd jöhetnek az aszalt gyümölcsök, az apróra tördelt csoki és a fűszerek. Dolgozd össze az egészet, végül üsd bele a tojást, és öntsd fel tejjel. 

 

Egy sütőpapírral bélelt őzgerinc- vagy egyéb sütőformában süsd előmelegített sütőben, 160-180 fokon nagyjából egy óráig. Tűpróbával ellenőrizd, de ne szárítsd túl, mert akkor elveszti puhaságát. 

Ezt is szeretjük