Színes, pudingos aprósütemény
Így marad napokig omlós
A pudingos aprósütemény zárható dobozban sokáig friss lesz. Teához, kávéhoz is kínálhatod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a pudingos aprósütemény elronthatatlan, és olyan ízben készíted el, amilyenben csak akarod. A csoki, az eper, a vanília és a puncs is biztos nyerő. Pocsayné Vincze Tünde kekszei igazán mutatósak.

Pudingos keksz

Hozzávalók 26 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag puncsos pudingpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat a liszttel, a porcukorral és a vaníliás cukorral jól gyúrd össze. Majd felezd el, az egyikhez add a vaníliás, a másikhoz pedig a puncsos pudingport. Így kapsz két különböző ízű és színű tésztát. A puncsos kekszhez rakhatsz két csepp piros ételszínezéket. Készíts két bucit. Előbb az egyik tésztából csípj egy diónyi darabkát, és formázd golyóvá, majd így folytasd tovább.

Tedd a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy villával kissé nyomkodd meg, így formázd a tetejüket. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd tíz percig. Vigyázz, ne süsd túl, mert akkor nagyon száraz lesz a tészta! Ha kész, vedd ki, és jöhet a következő adag. A kihűlt kekszeket tedd egy zárható tetejű dobozba.

Ezt is szeretjük