Mennyei pudingos, meggyes süti linzertésztából: egyszerűen nem tudod megunni
Ilyen az igazi, házias pite: omlós tészta, krémes, selymes puding és sok gyümölcs.
A jó tészta titka, hogy hideg vajat használj hozzá, és gyorsan állítsd össze. Fontos az is, hogy pihentesd a hűtőben, mielőtt kinyújtod. Krémnek a hagyományos vaníliás pudig is tökéletes, amihez a savanykás meggy remek választás. Érdemes búzadarával megszórni a tésztát, hogy a meggy ne áztassa el.
Pudingos-meggyes süti
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- hideg víz
A töltelékhez
- 60 dkg meggy
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- búzadara
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és gyors mozdulatokkal morzsold össze. Tedd hozzá a tojást, a cukrot, és gyúrd össze a tésztát. Ha nem akar összeállni, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Csomagold fóliába, és rakd a hűtőbe legalább fél órára.
A pudingot készítsd el a hagyományos módon. A pudingport keverd csomómentesre a tejjel, add hozzá a cukrot, és kevergetve forrald fel.
A tésztát pihentetés után nyújtsd ki, majd simítsd bele a piteformába, szórd meg búzadarával, rakd bele a meggyet, és öntsd rá a pudingot. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35 perc alatt.
A csokis-meggyes pitét is feltétlenül kóstold meg! Már a látványa elcsábít.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció