Isteni profiterol
A profiterol az egész bolygón nagy népszerűségnek örvend, és ez valószínűleg így is marad, az édes gombócoknak nehéz ellenállni.
Profiterollal nehéz küzdeni a kilók ellen, ez kétségtelen, de olyan finom, hogy képtelenség nemet mondani rá.
A tetejére készíts csokiöntetet vagy csak simán egy vastagabb kakaóréteget, illetve bármilyen más édes szószt, egyszerűen minden jól áll neki.
Profiterol
Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 4 tojás
- 2 teáskanálnyi sütőpor
- 24 dkg cukor
- 8 dkg kukoricaliszt
- 5 dl tej
- 1 rúd vanília
- só
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A vajat olvaszd fel két és fél deci vízben, egy serpenyőben. Ha felforrt, vedd le a tűzről. Add hozzá a lisztet, ha összeáll, akkor mehet bele három tojás és a sütőpor, na meg egy csipet só is. Ezután formálj a masszából kis golyókat, tedd tepsibe, és nagyjából 30 perc alatt süsd aranybarnára őket. Amíg sülnek, elkészítheted a tölteléket.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ehhez öntsd össze a cukrot a kukoricaliszttel, adj hozzá egy nagyon pici sót, üsd bele az utolsó tojást, és keverd össze az előzőleg felforralt tejjel, lassan adagolva. Végül kapard bele a vaníliát, és egy habverővel keverd krémesre. Amint ezzel elkészültél, vedd ki a sütőből a már barna golyókat, és vágd félbe, majd töltsd meg a krémmel őket.
Sütemények csokoládéval
Az édesség, ami mindent szebbé és jobbá tesz, a süteményeknek sem árthat, ez képgalériánkból is világosan kiderül.
OLVASD EL EZT IS!
- hagyma
- tészta
Így készül a besamelmártás: az eredeti recept
- csokoládé
- édességek