Régimódi prézlis karfiol: finom ropogós böjti falatok

A karfiol prézlivel is csábító, főleg, ha sajttal is feldobod. Ha nem főzöd túl a zöldséget, nem tudod elrontani.

Prézlis karfiol
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karfiol tökéletes rántva, sütve vagy akár levesnek is. A prézlis változat könnyű főfogás, de akár előétel is lehet. Ráadásul ez még a rántott karfiolnál is egyszerűbb és gyorsabb, hisz megúszod a panírozást. Frissen és melegítve sem okoz csalódást, mártogatóst azonban kínálj hozzá, vagy borítsd le tejföllel!

Prézlis karfiol

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd lobogó vízbe, szórj hozzá sót, ételízesítőt, és főzd öt percig. Fontos, hogy a karfiol ne puhuljon meg teljesen, különben szétesik. Szűrd le, és csepegtesd le. 

Egy tűzálló tál vagy tepsi aljába szórj zsemlemorzsát, és rakd rá a karfiolokat. Locsold rá a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt, és fedd be a sajttal összekevert zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig. Petrezselyemmel megszórva tálald. Még plusz tejfölt is kínálhatsz hozzá. 
Zöldségfasírt alapanyaga is lehet a karfiol, ráadásul még előfőzni sem kell. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük