Régimódi prézlis karfiol: finom ropogós böjti falatok
A karfiol prézlivel is csábító, főleg, ha sajttal is feldobod. Ha nem főzöd túl a zöldséget, nem tudod elrontani.
A karfiol tökéletes rántva, sütve vagy akár levesnek is. A prézlis változat könnyű főfogás, de akár előétel is lehet. Ráadásul ez még a rántott karfiolnál is egyszerűbb és gyorsabb, hisz megúszod a panírozást. Frissen és melegítve sem okoz csalódást, mártogatóst azonban kínálj hozzá, vagy borítsd le tejföllel!
Prézlis karfiol
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 10 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 1 teáskanál ételízesítő
- petrezselyem
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd lobogó vízbe, szórj hozzá sót, ételízesítőt, és főzd öt percig. Fontos, hogy a karfiol ne puhuljon meg teljesen, különben szétesik. Szűrd le, és csepegtesd le.
Egy tűzálló tál vagy tepsi aljába szórj zsemlemorzsát, és rakd rá a karfiolokat. Locsold rá a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt, és fedd be a sajttal összekevert zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig. Petrezselyemmel megszórva tálald. Még plusz tejfölt is kínálhatsz hozzá.
Zöldségfasírt alapanyaga is lehet a karfiol, ráadásul még előfőzni sem kell.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció