Ínyenc pörkölt savanyú káposztával: kenyérrel tunkolhatod a szaftját
Ha szereted a székelykáposztát, ez a pörkölt is a kedvenceid közé fog tartozni.

savanyu-kaposztas-porkolt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hús és a savanyú káposzta együtt főnek puhára az ínyenc fogásban. Igazán tartalmas étel, ami nagyon hasonlít a székelykáposztára, de ebbe nem kell habarás. Ha szereted, csípőset is tehetsz rá. Kerti partin, ha előveszed a bográcsot, abban is megfőzheted, ám akkor érdemes növelni az adagot. 

Pörkölt savanyú káposztával

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 db paprika
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • bors
  • kömény
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A sertéscombot mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd vágd kisebb kockákra. A zsírt olvaszd fel, dobd rá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tedd hozzá a húst, és pirítsd meg. Az átmosott savanyú káposztát is rakd hozzá, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával.
Öntsd fel vízzel, tedd hozzá a paradicsompürét, a paprikát, és főzd puhára körülbelül másfél óra alatt. Közben rázogasd vagy óvatosan keverd meg. Amikor a hús puha, vedd le a tűzről, szórd meg aprított petrezselyemmel.
Szeretnéd, hogy a pörköltnek jó sok szaftja legyen? Íme, néhány trükk!

Ezt is szeretjük