Ínyenc pörkölt savanyú káposztával: kenyérrel tunkolhatod a szaftját
Ha szereted a székelykáposztát, ez a pörkölt is a kedvenceid közé fog tartozni.

- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A hús és a savanyú káposzta együtt főnek puhára az ínyenc fogásban. Igazán tartalmas étel, ami nagyon hasonlít a székelykáposztára, de ebbe nem kell habarás. Ha szereted, csípőset is tehetsz rá. Kerti partin, ha előveszed a bográcsot, abban is megfőzheted, ám akkor érdemes növelni az adagot.
Pörkölt savanyú káposztával
Hozzávalók
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg savanyú káposzta
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 db paprika
- 2 evőkanál petrezselyem
- 2 evőkanál paradicsompüré
- só
- bors
- kömény
- zsír
Elkészítés:
A sertéscombot mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd vágd kisebb kockákra. A zsírt olvaszd fel, dobd rá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tedd hozzá a húst, és pirítsd meg. Az átmosott savanyú káposztát is rakd hozzá, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával.
Öntsd fel vízzel, tedd hozzá a paradicsompürét, a paprikát, és főzd puhára körülbelül másfél óra alatt. Közben rázogasd vagy óvatosan keverd meg. Amikor a hús puha, vedd le a tűzről, szórd meg aprított petrezselyemmel.
Szeretnéd, hogy a pörköltnek jó sok szaftja legyen? Íme, néhány trükk!
Még több recept