Ínyenc pörkölt savanyú káposztával: kenyérrel tunkolhatod a szaftját
Ha szereted a székelykáposztát, ez a pörkölt is a kedvenceid közé fog tartozni.
A hús és a savanyú káposzta együtt főnek puhára az ínyenc fogásban. Igazán tartalmas étel, ami nagyon hasonlít a székelykáposztára, de ebbe nem kell habarás. Ha szereted, csípőset is tehetsz rá. Kerti partin, ha előveszed a bográcsot, abban is megfőzheted, ám akkor érdemes növelni az adagot.
Pörkölt savanyú káposztával
Hozzávalók
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg savanyú káposzta
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 db paprika
- 2 evőkanál petrezselyem
- 2 evőkanál paradicsompüré
- só
- bors
- kömény
- zsír
Elkészítés:
A sertéscombot mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd vágd kisebb kockákra. A zsírt olvaszd fel, dobd rá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tedd hozzá a húst, és pirítsd meg. Az átmosott savanyú káposztát is rakd hozzá, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával.
Öntsd fel vízzel, tedd hozzá a paradicsompürét, a paprikát, és főzd puhára körülbelül másfél óra alatt. Közben rázogasd vagy óvatosan keverd meg. Amikor a hús puha, vedd le a tűzről, szórd meg aprított petrezselyemmel.
Szeretnéd, hogy a pörköltnek jó sok szaftja legyen? Íme, néhány trükk!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept