Szaftos pörkölt savanyú káposztával: nyáron is jólesik az ínyenc fogás

A savanyú káposzta nyáron is ellenállhatatlanul finom. Pörkölttel együtt főzve szaftos, ízletes, és akár bográcsban is készítheted.

savanyu kapsztas porkolt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A savanyú káposztával együtt főtt pörkölt télen-nyáron ellenállhatatlanul finom, laktató főétel. A káposztát főzés előtt érdemes megkóstolni, és csak akkor mosd át, ha túl savanyúnak érzed. Friss, ropogós paprikával, paradicsommal készítsd az alapját.

Pörkölt savanyú káposztával

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 vöröshagyma
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olvasztott zsíron párold puhára. Közben a húst, a paradicsomot és a paprikát kockázd fel. Add hozzá a hagymához az átnyomott fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával, valamint a felkockázott paprikával és paradicsommal. Tedd vissza a tűzre, és rotyogtasd nagyjából öt percig, amíg a paprika összeesik, a paradicsom pedig levet ereszt. Ekkor add hozzá a húst és a lecsöpögtetett, esetleg átmosott savanyú káposztát. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi még pont nem lepi el, sózd, borsozd, szórd meg köménymaggal, és bő egy óra alatt főzd a húst puhára. Amikor már omlós, keverd hozzá a tejfölt, és forrald össze.

Kolbásszal együtt is sütheted a savanyú káposztát, így kevés munkával varázsolhatsz nagyon kiadós fogást az asztalra.

Ezt is szeretjük