Zamatos zellerkrémleves póréhagymával: karcsúsít, és felturbózza az immunrendszert
A melengető, selymes zellerkrémlevesnek alacsony a szénhidráttartalma, isteni az íze, póréhagymával pedig még finomabb.

Zamatos zellerkrémleves póréhagymával: karcsúsít, és felturbózza az immunrendszert
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Bizarr ékszerdivat tombol idén: már nem a fülbevaló az egyetlen, ami az arcot díszítheti »

A Balenciaga tökélyre vitte az abszurditást: egy ruhareklám, amit politikai plakátok inspiráltak »

Feltölti a bőrt, regenerál és hidratál: urea nélkül elindul a korai bőröregedés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha eddig is szívesen kanalazgattad a zellerkrémlevest, mostantól még jobban fog ízleni. A póréhagyma ugyanis remekül illik hozzá. Mindkét zöldség önmagában is ízletes és egészséges, segítenek feltuningolni az immunrendszert. Fél óra alatt kiváló krémlevest főzhetsz belőlük, és a diétád miatt sem kell aggódnod. 

Póréhagymás zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 db közepes zellergumó
  • 1 db leveskocka
  • 1 szál póréhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 2 dl görög joghurt
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg a zellert és a póréhagymát, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Rakd egy lábosba a zöldségeket, öntsd fel hét-nyolc deci vízzel. Fedő alatt, sóval, borssal ízesítve főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Közben morzsold hozzá a leveskockát. Ha van a hűtődben húsleves, azzal is felöntheted.

Turmixold le a lével együtt, vagy pépesítsd botmixerrel. Rakd vissza a tűzre, keverd hozzá a joghurtot, és forrald össze pár perc alatt. Hagymakarikával vagy pirított kenyérkockákkal, még forrón kínáld.  

Ezt is szeretjük