Zamatos zellerkrémleves póréhagymával: karcsúsít, és felturbózza az immunrendszert
A melengető, selymes zellerkrémlevesnek alacsony a szénhidráttartalma, isteni az íze, póréhagymával pedig még finomabb.

- Merész, de roppant nőies divatszín veszi át az uralmat a szezonban: a neonrózsaszín még mindig tud újat mutatni »
- Az 53 éves Gillian Anderson elbűvölően nőies: ilyen natúr fotók rég készültek róla »
- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
Ha eddig is szívesen kanalazgattad a zellerkrémlevest, mostantól még jobban fog ízleni. A póréhagyma ugyanis remekül illik hozzá. Mindkét zöldség önmagában is ízletes és egészséges, segítenek feltuningolni az immunrendszert. Fél óra alatt kiváló krémlevest főzhetsz belőlük, és a diétád miatt sem kell aggódnod.
Póréhagymás zellerkrémleves
Hozzávalók
- 1 db közepes zellergumó
- 1 db leveskocka
- 1 szál póréhagyma
- frissen őrölt bors
- só
- 2 dl görög joghurt
Elkészítés:
Pucold meg a zellert és a póréhagymát, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Rakd egy lábosba a zöldségeket, öntsd fel hét-nyolc deci vízzel. Fedő alatt, sóval, borssal ízesítve főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Közben morzsold hozzá a leveskockát. Ha van a hűtődben húsleves, azzal is felöntheted.
Turmixold le a lével együtt, vagy pépesítsd botmixerrel. Rakd vissza a tűzre, keverd hozzá a joghurtot, és forrald össze pár perc alatt. Hagymakarikával vagy pirított kenyérkockákkal, még forrón kínáld.

Még több recept