Szaftos póréhagymás tepsis krumpli: így különösen finom
A póréhagymás tepsis krumpli húsok mellé köretnek és főételnek is kitűnő választás.

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ez az egyszerű tepsis krumpli a póréhagymától lesz különleges. A fűszeres, tejszínes szósz is sokat dob rajta, ráadásul nem száradnak ki a zöldségek a sütőben. Érdemes a krumplit előfőzni, hogy ne kelljen túl sokáig járatni a sütőt. A póréhagyma a sütőben finom édessé válik.
Póréhagymás tepsis krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2 db póréhagyma
- 10 dkg sajt
- 3 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, majd tedd sós vízbe, és főzd félig puhára 15 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és vágd vékony karikákra. Egy tűzálló tálat vagy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, és rétegezd bele a krumplikat a feldarabolt póréhagymával felváltva. Közben szórj rá sót.
A tejszínt keverd csomómentesre a liszttel, a borssal, a szerecsendióval, a préselt fokhagymával, és locsold a krumplira. A tetejét fedd be a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával.
A tepsis krumpli sörben sütve is fenséges, ráadásul olaj sem kell hozzá.
Még több recept