Szaftos póréhagymás tepsis krumpli: így különösen finom
A póréhagymás tepsis krumpli húsok mellé köretnek és főételnek is kitűnő választás.

porehagymas-rakott-krumpli
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

Kate Moss mindenkit meglepett: elegáns ékszereket inspirált a vagányságáról híres 46 éves modell »

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az egyszerű tepsis krumpli a póréhagymától lesz különleges. A fűszeres, tejszínes szósz is sokat dob rajta, ráadásul nem száradnak ki a zöldségek a sütőben. Érdemes a krumplit előfőzni, hogy ne kelljen túl sokáig járatni a sütőt. A póréhagyma a sütőben finom édessé válik. 

Póréhagymás tepsis krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 db póréhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, majd tedd sós vízbe, és főzd félig puhára 15 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és vágd vékony karikákra. Egy tűzálló tálat vagy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, és rétegezd bele a krumplikat a feldarabolt póréhagymával felváltva. Közben szórj rá sót. 

A tejszínt keverd csomómentesre a liszttel, a borssal, a szerecsendióval, a préselt fokhagymával, és locsold a krumplira. A tetejét fedd be a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával. 
A tepsis krumpli sörben sütve is fenséges, ráadásul olaj sem kell hozzá.

Ezt is szeretjük