Szaftos póréhagymás tepsis krumpli: így különösen finom

A póréhagymás tepsis krumpli húsok mellé köretnek és főételnek is kitűnő választás.

porehagymas-rakott-krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az egyszerű tepsis krumpli a póréhagymától lesz különleges. A fűszeres, tejszínes szósz is sokat dob rajta, ráadásul nem száradnak ki a zöldségek a sütőben. Érdemes a krumplit előfőzni, hogy ne kelljen túl sokáig járatni a sütőt. A póréhagyma a sütőben finom édessé válik. 

Póréhagymás tepsis krumpli

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 2 db póréhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, majd tedd sós vízbe, és főzd félig puhára 15 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és vágd vékony karikákra. Egy tűzálló tálat vagy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, és rétegezd bele a krumplikat a feldarabolt póréhagymával felváltva. Közben szórj rá sót. 

A tejszínt keverd csomómentesre a liszttel, a borssal, a szerecsendióval, a préselt fokhagymával, és locsold a krumplira. A tetejét fedd be a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával. 
A tepsis krumpli sörben sütve is fenséges, ráadásul olaj sem kell hozzá.

Ezt is szeretjük