30 perces póréhagymás, krumplis krémleves: a tejszíntől még selymesebb
A sűrű, póréhagymával gazdagított krumplikrémleves olyan tartalmas, hogy akár főfogásként is számításba veheted.

porehagymas-krumplileves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krumplikrémleves mindig nagy kedvenc. Ha szeretnéd feldobni, póréhagymával megteheted. Kevésbé erős, mint a vöröshagyma. A tejszínnek köszönhetően selymes, krémes lesz. Mindenki szívesen repetázik belőle. 

Póréhagymás, krumplis krémleves

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 2 db póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.2 l húsleves
  • 2 db babérlevél
  • 3 szál kakukkfű
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és karikázd fel, valamint a póréhagymát is aprítsd fel. Olvaszd meg a vajat közepes lángon egy nagyobb lábosban. Add hozzá a póréhagyma háromnegyedét és a zúzott fokhagymát, majd többször megkeverve fonnyaszd meg. Add hozzá a krumplit, azt is süsd át egy kicsit, majd öntsd fel a levessel. Fűszered sóval, borssal, kakukkfűvel és babérlevéllel.

Lefedve főzd körülbeül 15 percig. Amikor a krumpli puha, húzd le a tűzről, vedd ki belőle a zöldfűszereket, és pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt.
Édesburgonyából is nagyon ízletes krémlevest dobhatsz össze, fűszerekkel még különlegesebbé teheted.

Ezt is szeretjük