30 perces póréhagymás, krumplis krémleves: a tejszíntől még selymesebb
A sűrű, póréhagymával gazdagított krumplikrémleves olyan tartalmas, hogy akár főfogásként is számításba veheted.
A krumplikrémleves mindig nagy kedvenc. Ha szeretnéd feldobni, póréhagymával megteheted. Kevésbé erős, mint a vöröshagyma. A tejszínnek köszönhetően selymes, krémes lesz. Mindenki szívesen repetázik belőle.
Póréhagymás, krumplis krémleves
Hozzávalók
- 80 dkg krumpli
- 2 db póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.2 l húsleves
- 2 db babérlevél
- 3 szál kakukkfű
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és karikázd fel, valamint a póréhagymát is aprítsd fel. Olvaszd meg a vajat közepes lángon egy nagyobb lábosban. Add hozzá a póréhagyma háromnegyedét és a zúzott fokhagymát, majd többször megkeverve fonnyaszd meg. Add hozzá a krumplit, azt is süsd át egy kicsit, majd öntsd fel a levessel. Fűszered sóval, borssal, kakukkfűvel és babérlevéllel.
Lefedve főzd körülbeül 15 percig. Amikor a krumpli puha, húzd le a tűzről, vedd ki belőle a zöldfűszereket, és pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt.
Édesburgonyából is nagyon ízletes krémlevest dobhatsz össze, fűszerekkel még különlegesebbé teheted.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept