Póréhagymás, háromsajtos krémleves: maradék sajtokból is isteni

Ha lapul a hűtődben néhány szárazabb sajtdarabka, használd fel krémlevesbe, aminek a póréhagyma plusz ízt ad.

porehagymas-sajtkremleves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtkrém- és a hagymaleves külön-külön is finom, hát még együtt! Ha többféle sajtot használsz, még izgalmasabb lesz a végeredmény. Érdemes legalább egy karakteresebb, füstösebb ízűt is tenni a levesbe. 

Póréhagymás, háromsajtos krémleves

Hozzávalók

  • 1 db póréhagyma
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg edami sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 db leveskocka
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A póréhagyma fehér részét vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd meg liszttel, és kevergesd addig, amíg aranysárga nem lesz. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát. Fűszerezd sóval, borssal, és lefedve, kis lángon főzd 15 percig. Ha szeretnéd, turmixold össze, és öntsd hozzá a tejszínt.  
Az edami és a füstölt sajtot reszeld le, és a krémsajttal együtt rakd a levesbe. Rottyantsd össze, és még melegen, a maradék felkarikázott póréhagymával tálald. 
A krémlevesek hidegebb őszi napokon kifejezetten jólesnek. A legjobbakat ne hagyd ki! 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük