Póréhagymás, háromsajtos krémleves: maradék sajtokból is isteni
Ha lapul a hűtődben néhány szárazabb sajtdarabka, használd fel krémlevesbe, aminek a póréhagyma plusz ízt ad.

porehagymas-sajtkremleves
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtkrém- és a hagymaleves külön-külön is finom, hát még együtt! Ha többféle sajtot használsz, még izgalmasabb lesz a végeredmény. Érdemes legalább egy karakteresebb, füstösebb ízűt is tenni a levesbe. 

Póréhagymás, háromsajtos krémleves

Hozzávalók:

  • 1 db póréhagyma
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg edami sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 db leveskocka
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A póréhagyma fehér részét vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd meg liszttel, és kevergesd addig, amíg aranysárga nem lesz. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát. Fűszerezd sóval, borssal, és lefedve, kis lángon főzd 15 percig. Ha szeretnéd, turmixold össze, és öntsd hozzá a tejszínt.  
Az edami és a füstölt sajtot reszeld le, és a krémsajttal együtt rakd a levesbe. Rottyantsd össze, és még melegen, a maradék felkarikázott póréhagymával tálald. 
A krémlevesek hidegebb őszi napokon kifejezetten jólesnek. A legjobbakat ne hagyd ki! 

Ezt is szeretjük