Forró, krémes póréhagymaleves tejszínnel habarva - Egy tányér is jól felmelegít
Az A-vitaminnal teli póréhagyma-krémleves a téli estéken különösen jólesik.

Forró, krémes póréhagymaleves tejszínnel habarva - Egy tányér is jól felmelegít
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Aszimmetrikus ajkak: így sminkelj, hogy arányosak legyenek »

Az 54 éves modell alakja akár egy húszévesé: Elle Macpherson ilyen csinos »

Így fedd el a géllakk lenövését otthon: műkörömnél is működik a trükk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A póréhagyma-krémleves 30 perc alatt könnyen elkészíthető, szerecsendióval, őrölt köménnyel fűszerezve pedig fantasztikus. Tálaláskor rakj a tetejére néhány pirított kenyérkockát, egy csipetnyi friss petrezselymet, és biztosan senki sem marad éhes. A tejszíntől finom selymes lesz. A levesbe kerülő bor kiemeli a póréhagyma ízét.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 szál póréhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
  • kömény
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Karikázd fel a póréhagymát, a zöld részéből is rakj bele három-négy karikát szálanként. Kezdd el pirítani kevés olajon, ha kap egy kis színt, add hozzá a lisztet. Öntsd fel fél liter vízzel, ízesítsd fehérborral. Fűszerezd sóval, borssal, darált köménnyel és reszelt szerecsendióval, majd morzsold bele a leveskockát. Kis lángon 15 percig főzd, közben kavargasd. Ha kész, pürésítsd botmixerrel.
 

Rakd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és várd meg, míg felforr. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá kevés fehérbort vagy vizet. A tetejére rakhatsz sütőben kisütött, fokhagymaporral és olívaolajjal leöntött kenyérkockákat és ízlés szerint friss petrezselymet.

Ezt is szeretjük