Forró, krémes póréhagymaleves tejszínnel habarva - Egy tányér is jól felmelegít
Az A-vitaminnal teli póréhagyma-krémleves a téli estéken különösen jólesik.

Forró, krémes póréhagymaleves tejszínnel habarva - Egy tányér is jól felmelegít
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A póréhagyma-krémleves 30 perc alatt könnyen elkészíthető, szerecsendióval, őrölt köménnyel fűszerezve pedig fantasztikus. Tálaláskor rakj a tetejére néhány pirított kenyérkockát, egy csipetnyi friss petrezselymet, és biztosan senki sem marad éhes. A tejszíntől finom selymes lesz. A levesbe kerülő bor kiemeli a póréhagyma ízét.

Póréhagyma-krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 szál póréhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
  • kömény
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Karikázd fel a póréhagymát, a zöld részéből is rakj bele három-négy karikát szálanként. Kezdd el pirítani kevés olajon, ha kap egy kis színt, add hozzá a lisztet. Öntsd fel fél liter vízzel, ízesítsd fehérborral. Fűszerezd sóval, borssal, darált köménnyel és reszelt szerecsendióval, majd morzsold bele a leveskockát. Kis lángon 15 percig főzd, közben kavargasd. Ha kész, pürésítsd botmixerrel.
 

Rakd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és várd meg, míg felforr. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá kevés fehérbort vagy vizet. A tetejére rakhatsz sütőben kisütött, fokhagymaporral és olívaolajjal leöntött kenyérkockákat és ízlés szerint friss petrezselymet.

Ezt is szeretjük