Így süsd ki a halat paprikás lisztben
Mindenki ismeri a vízparti halasok legjobb fogásait, amiket most otthon is felidézhetsz.
Igazi vasárnapi ebéd a frissen sült hazai ponty, a legjobb, ha van egy horgász a családban, és az ő zsákmányát készíted el.
Házi savanyúsággal, krumplival vagy friss kenyérrel fogyasztva az igazi, a tartárt ne felejtsd mellőle!
Ponty paprikás lisztben
Hozzávalók:
- 6 pontypatkó - bátrabbak kísérletezhetnek egész hallal is
- 1 púpozott evőkanálnyi pirospaprika
- 3 evőkanálnyi liszt
- só ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A halat tisztítsd meg jó alaposan, majd sózd be, és tedd félre. Ezután a lisztet, a sót és a pirospaprikát keverd össze. Ebben a keverékben forgasd meg a halszeleteket, majd forrósíts olajat egy serpenyőben, és merítsd bele azokat. Pár perc alatt átpirul mindkét oldaluk, ekkor szedd ki papírtörlőre őket, és kész is vagy.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Sütőben is sütheted, ekkor a lisztben forgatott szeleteket tedd sütőpapírra, majd permetezd meg vékonyan olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Reszelt fokhagymával ízesítheted, hogy még finomabb legyen.
Rántott falatok vasárnapra
A vasárnapi ebéd legkedveltebb fogásai.
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- krumpli
Így készül a házi krumplinudli
- fokhagyma
- krumpli
A legfinomabb brassói aprópecsenye receptje
- leves
- húsleves