Így süsd ki a halat paprikás lisztben
A sütödék trükkjei
Mindenki ismeri a vízparti halasok legjobb fogásait, amiket most otthon is felidézhetsz.

Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Újra hódít a falatnyi bandeau top: mutatjuk, itthon melyik darabokra csaphatsz le »

Haslapító smoothie puffadás és zsírpárna ellen: ezt idd tízóraira, ha fogyni szeretnél »

10 évet letagadhatsz ezekkel az elegáns frizurákkal: így hozd ki a maximumot a rövid fazonból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazi vasárnapi ebéd a frissen sült hazai ponty, a legjobb, ha van egy horgász a családban, és az ő zsákmányát készíted el.

Házi savanyúsággal, krumplival vagy friss kenyérrel fogyasztva az igazi, a tartárt ne felejtsd mellőle!

Ponty paprikás lisztben

Hozzávalók:

  • 6 pontypatkó - bátrabbak kísérletezhetnek egész hallal is
  • 1 púpozott evőkanálnyi pirospaprika
  • 3 evőkanálnyi liszt
  • só ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A halat tisztítsd meg jó alaposan, majd sózd be, és tedd félre. Ezután a lisztet, a sót és a pirospaprikát keverd össze. Ebben a keverékben forgasd meg a halszeleteket, majd forrósíts olajat egy serpenyőben, és merítsd bele azokat. Pár perc alatt átpirul mindkét oldaluk, ekkor szedd ki papírtörlőre őket, és kész is vagy.

Sütőben is sütheted, ekkor a lisztben forgatott szeleteket tedd sütőpapírra, majd permetezd meg vékonyan olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Reszelt fokhagymával ízesítheted, hogy még finomabb legyen. 

Rántott falatok vasárnapra

A vasárnapi ebéd legkedveltebb fogásai.

Ezt is szeretjük