Így süsd ki a halat paprikás lisztben

A sütödék trükkjei

Mindenki ismeri a vízparti halasok legjobb fogásait, amiket most otthon is felidézhetsz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazi vasárnapi ebéd a frissen sült hazai ponty, a legjobb, ha van egy horgász a családban, és az ő zsákmányát készíted el.

Házi savanyúsággal, krumplival vagy friss kenyérrel fogyasztva az igazi, a tartárt ne felejtsd mellőle!

Ponty paprikás lisztben

Hozzávalók:

  • 6 pontypatkó - bátrabbak kísérletezhetnek egész hallal is
  • 1 púpozott evőkanálnyi pirospaprika
  • 3 evőkanálnyi liszt
  • só ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A halat tisztítsd meg jó alaposan, majd sózd be, és tedd félre. Ezután a lisztet, a sót és a pirospaprikát keverd össze. Ebben a keverékben forgasd meg a halszeleteket, majd forrósíts olajat egy serpenyőben, és merítsd bele azokat. Pár perc alatt átpirul mindkét oldaluk, ekkor szedd ki papírtörlőre őket, és kész is vagy.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Sütőben is sütheted, ekkor a lisztben forgatott szeleteket tedd sütőpapírra, majd permetezd meg vékonyan olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Reszelt fokhagymával ízesítheted, hogy még finomabb legyen. 

Rántott falatok vasárnapra

A vasárnapi ebéd legkedveltebb fogásai.

Képeken a legjobb ételek, ropogós bunda alatt

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük