Ropogós grillcsirke otthon készítve
Egy omlós grillcsirke minden alkalomra remek fogás. Hagyd a hentespultot, és készítsd el te magad a szombati ebédre!
Készíts mesés grillcsirkét a szombati ebédhez, akár akkor is, ha nincs grillsütőd! Ennél egyszerűbb fogást nem is süthetnél, mert csak fűszerezni kell, majd bedobni a sütőbe. Ráadásul olyan körettel tálalod, amilyennel szeretnéd, mert minden illik hozzá.
A hentesnél piruló csirke is nagyon finom, de te is könnyedén elkészítheted. Próbáld ki fűszeres receptünket, és egyél egy jót!
Pofonegyszerű grillcsirke
Hozzávalók:
- 2 kisebb méretű csirke
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor friss lestyán
- 1 csokor friss tárkony
- 1 evőkanál olaj
- 1-1 szál kapor
- 1 mokkáskanál majoránna
- só
- bors
A csirkét tisztítsd meg alaposan kívül-belül. Sózd be a belsejét, és az apróra vágott petrezselyem, lestyán és tárkony felét szórd bele. Mindkét csirke hasába helyezz egy-egy szál kaprot.
A megmaradt fűszereket az olajjal keverd össze. A csirkéket húzd nyársra, és ezzel a fűszeres olajjal kend be alaposan, majd grillsütőben süsd meg.
Ha nincs ilyen sütőd, akkor a csirkét mellével lefelé fektesd egy tepsibe, és a tetejét fedd le fóliával. Nagyjából fél óra után vedd le a fóliát, és süsd még addig, míg megpirul teljesen. Ízlésed szerinti körettel tálald.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- sült csirke
4 gyors sült csirke

- magyaros
- húsételek
Fasírtvariációk a nagyitól

- hús
- húsételek