Pofonegyszerű almás pite
Kezdő cukrászoknak is
Ha nem vagy gyakorlott a sütisütésben, akkor próbáld ki rendkívül egyszerű receptünket, amit nem lehet elrontani.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az almás pite lehet nagy gyümölcsdarabos, rácsos, linzertésztás, de olyan is, amibe csak belereszelik a gyümölcsöt - ekkor egy egyszerű kevert sütiről van szó.

Ez a recept a gyakorlatlan konyhatündérek kedvence lehet, hiszen szinte lehetetlen elrontani, ráadásul hamar készen van.

Pofonegyszerű almás pite

Hozzávalók:

  • 2-3 alma
  • 2-3 tojás
  • 1 púpozott teáskanál fahéj
  • 1 bögre rétesliszt
  • 1 bögre barna cukor
  • 1 csomag sütőpor

Az almákat mosd meg, hámozd meg, majd reszeld le nagylyukú reszelőn. Öntsd a reszeléket egy nagyobb keverőtálba, majd add hozzá a tojásokat, és keverd el kézi habverővel.

Keverd bele a liszt felét, a cukrot, a fahéjat és a sütőport, majd ha már homogén a massza, akkor a liszt másik felét is.

Öntsd egy kivajazott tepsibe a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd meg, tűpróbával ellenőrizd, hogy jó-e már. Porcukorral megszórva tálald.

Ezt is szeretjük