A duplasajtos pizzás tekercs receptje
Ez lesz a kedvenc péksütid
A pizzás tekercs tökéletes vacsora lehet. Ha marad, csomagolj belőle magadnak tízóraira.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Mennyei illatú, regeneráló kencék bőrre és hajra: vitaminban gazdag trópusi gyümölcsökkel »

Ha így sminkelsz, fáradtnak és öregebbnek tűnik az arcod: ezeket a hibákat ne kövesd el! »

A legjobb torna fityegő bőr és zsírpárnák ellen: ezt próbáld ki, ha nehezen moccannak a kilók »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a családtagjaid pizzáért nyaggatnak, ne rendelj rögtön a kedvenc éttermedből. Készítsd el inkább ezeket a gusztusos, gazdag pizzatekercseket. A feltétet ízlésed szerint variálhatod.

Hozzávalók 16 darabhoz:

Tésztához

  • 70 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 élesztő

Krém

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • 1 tömlő krémsajt
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál pizzafűszer
  • 2 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • ketchup
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt morzsold langyos tejbe, és tíz perc alatt futtasd fel. Ha jócskán megnő a térfogata, a sót szórd bele, töltsd tálba, majd a liszttel, a tojássárgával és a vajjal gyúrd tésztává. Letakarva, langyos helyen 45-50 percen át keleszd. 

A töltelékhez a vajat, a sajtot, a pizzafűszert keverd jól ki a tojássárgájával, és sózd meg. A megkelt tésztát oszd két részre, majd az egyiket belisztezett gyúrólapon formázd téglalap alakúra. Ha ez kész, a töltelékkel egyenletesen kend meg, szórd rá a hagymakarikákat, a kockára fölvágott sonkát, és nyomj rá ketchupot ízlés szerint.

Ezután csavard fel, és belisztezett késsel vágd fel. Tedd olajjal kikent tepsibe. Ugyanezt tedd meg a tészta másik felével is, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 20 percig. Ha félig kész, szórd meg sajttal a tetejét, és told vissza sülni. Akkor jó, ha szép aranybarna.

Ezt is szeretjük