Házi pizzás csigák
Ezekkel a pizzás csigákkal bárkit lenyűgözhetsz, hiszen a pékségben sem sütnek ilyen finomat.
A lágy tészta, a sűrű, fűszeres paradicsomszósz és a sajt tökéletesen harmonizál egymással. A házi pizzás csigának nincs párja. Hossó Anita receptje jó, ha akkor is kéznél van, amikor vendégeket vársz.
Pizzás csigák
Hozzávalók 24 darabhoz
Tészta
- 50 dkg finomliszt
- 2 dl langyos víz
- 8 dkg vaj
- 2 tojás
- 4 evőkanál olaj
- 2.5 dkg friss élesztő
- 2 kávéskanál só
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál cukor
Töltelék
- 14 dkg paradicsompüré
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 bazsalikomlevél
- 1 ág rozmaring
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál oregánó
- bors
- só
Elkészítés:
A tésztához a lisztet szitáld egy keverőtálba. Egy deciliter langyos vízben keverd el a cukrot, az élesztőt, majd öntsd a liszt közepébe készített mélyedésbe, és adj hozzá a szélekről még egy kevés lisztet. Takard le, és tíz percig keleszd. Utána 1 deciliter langyos vízben keverd el a sót és a két tojást, majd a vajjal együtt add a liszthez, és dolgozd hólyagosra a tésztát. Szükség esetén önts hozzá még további 0,5-1 deciliter langyos vizet. Egészen lágy állagú tésztát kell kapnod. Takard le, és 30 percig keleszd. Akkor jó, ha a duplájára nő.
Közben készítsd el a tölteléket! Add a paradicsompüréhez a zúzott fokhagymát, a felaprított vöröshagymát, melegítsd össze, sózd, borsozd, tégy bele pici cukrot. A rozmaringot és a bazsalikomot vágd apróra, és az oregánóval együtt add a püréhez, majd jól kevergesd meg. Vedd le a tűzről, öntsd hozzá az olívaolajat és a reszelt parmezánt. Bélelj ki sütőpapírral két nagyobb, kapcsos tortaformát.
Ha a tészta megkel, gyúrd át, és nyújtsd 40-szer 40 centiméteres lappá. A szélein 2-2 centimétert, a középen pedig 4 centimétert üresen hagyva kend rá a krémet. Ezt követően két oldalról elindulva, szorosan tekerd fel, végül középen szeld ketté. Így két rudat kapsz. Ezeket vágd 2,5-3 centiméter vastag darabokra. Az alsó részüket kicsit összenyomva rakd őket a tortaformákba, egymástól néhány centiméteres távolságra.
Kend körbe az oldalukat három evőkanál olajjal. Konyharuhával letakarva addig keleszd, amíg kitöltik a formát. Ekkor a tetejüket kend meg a maradék egy evőkanál olaj és a tojássárga keverékével. Végül szórd meg reszelt trappista sajttal.
Tedd a formákat 220 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 percig süsd. A sütőbe készíts forró vízzel teli edénykét, mert a tésztának nagyon jót tesz az így keletkező gőz. Ha túlságosan pirulna a teteje, akkor takard le alufóliával. A formákban kicsit hagyd hűlni, majd óvatosan vedd le a tortakarikát, és csigákra bontva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció