Így készül a piskóta csokiöntettel

Jobb, mint a napköziben volt

Emlékszel még a menzás piskótára? Az egyik legegyszerűbb süti, amit elkészíthetsz hétvégére.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szeretsz nosztalgiázni? Időnként visszaidéznél már-már elfeledett, régi ízeket? A piskóta csokiöntettel egészen biztos, hogy visszarepít gyermekkorodba.

Piskóta csokiöntettel

Hozzávalók 16 szelethez

  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 tojássárgája
  • 1 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Először süss egy piskótát a hagyományos módon! A tojások sárgáját válaszd szét a fehérjétől. A sárgáját a cukorral keverd habosra, majd add hozzá a sütőporos lisztet. A fehérjékből verj kemény habot, és óvatosan, fakanál segítségével forgasd a lisztes sárgájába. Ha már homogén a tészta, öntsd kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe. Előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. Ellenőrizd, hogy a piskóta tényleg megsült-e. Egy vékony kést szúrj a tésztába. Ha nem marad rajta massza, ki is veheted a sütőből.

A csokiöntethez gőz fölött olvaszd meg a csokit és a feldarabolt vajat. Majd folyamatos keverés mellett önts bele néhány kanál tejszínt, és keverd simára. Várd meg, amíg már nem forró, és keverd bele a tojássárgájákat. Krémszerűen folyós állagúnak kell lennie. Ha mégsem az, kevés tejszínnel lazítsd.

Végül öntsd nyakon a piskótát a csokiöntettel, díszítsd kedved szerint.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük