Így készül a piskóta csokiöntettel
Emlékszel még a menzás piskótára? Az egyik legegyszerűbb süti, amit elkészíthetsz hétvégére.
Szeretsz nosztalgiázni? Időnként visszaidéznél már-már elfeledett, régi ízeket? A piskóta csokiöntettel egészen biztos, hogy visszarepít gyermekkorodba.
Piskóta csokiöntettel
Hozzávalók 16 szelethez
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 zacskó sütőpor
- 1 csipet só
- 25 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 tojássárgája
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Először süss egy piskótát a hagyományos módon! A tojások sárgáját válaszd szét a fehérjétől. A sárgáját a cukorral keverd habosra, majd add hozzá a sütőporos lisztet. A fehérjékből verj kemény habot, és óvatosan, fakanál segítségével forgasd a lisztes sárgájába. Ha már homogén a tészta, öntsd kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe. Előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. Ellenőrizd, hogy a piskóta tényleg megsült-e. Egy vékony kést szúrj a tésztába. Ha nem marad rajta massza, ki is veheted a sütőből.
A csokiöntethez gőz fölött olvaszd meg a csokit és a feldarabolt vajat. Majd folyamatos keverés mellett önts bele néhány kanál tejszínt, és keverd simára. Várd meg, amíg már nem forró, és keverd bele a tojássárgájákat. Krémszerűen folyós állagúnak kell lennie. Ha mégsem az, kevés tejszínnel lazítsd.
Végül öntsd nyakon a piskótát a csokiöntettel, díszítsd kedved szerint.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept