Pirosra sült citromos csirkecomb illatos fűszerekkel: ellenállhatatlanul ropogós a bőre
Az illatos fűszerekkel megbolondított, pirosra sült csirkecomb ellenállhatatlan ebéd vagy vacsora.

csirkecomb pirosra
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs finomabb a frissen sült csirkecombnál, ugyanis szaftos, omlós, aki pedig szereti, a bőrét is kedvére ropogtathatja. Elkészítés előtt pácold be, hogy az ízek kellően átjárják a húst. Még jobb, ha sütés közben egy kevés fehérbort is öntesz alá: ne izgulj, az alkohol elpárolog, így gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják.

Pirosra sült citromos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 csirkefelsőcomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 citrom
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • bors
  • friss kakukkfű (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat a fokhagymaporral, a pirospaprikával, a szárított kakukkfűvel és a borssal, öntsd nyakon vele a húst, és pihentesd hűtőben egy-két órát. A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvassz vajat, tedd bele a csirkecombokat, közepesen nagy lángon oldalanként öt-öt perc alatt süss rájuk kérget, majd szűrőlapáttal szedd ki őket. A fokhagymagerezdeket aprítsd fel, a citromot mosd meg, és vágd karikákra. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús pirult, egy perc alatt futtasd meg a fokhagymát, majd tedd vissza a csirkét, dobd mellé a citromkarikákat, öntsd fel borral, és lefedve 25 perc alatt süsd meg őket. Ha van otthon friss kakukkfű, abból is tegyél mellé néhány szálat. A csirkét a sütés félidejében fordítsd meg. Azonnal, frissen és ropogósan tálald.

Sokféle ételt dob fel a fehérbor: a francia hagymaleves is elképzelhetetlen nélküle.

Ezt is szeretjük