Ellenállhatatlan, piros gyümölcsbomba: pofonegyszerű, hűtött nyalánkság
Ez a sütés nélküli, isteni gyümölcsbomba a nyár leggyorsabban elkészíthető desszertje.

Ellenállhatatlan, piros gyümölcsbomba: pofonegyszerű, hűtött nyalánkság
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Eredetileg gyereknapra készítettük, aztán úgy voltunk vele, ebben a nagy hőségben nem szívesen időzünk többet a konyhában, mint ameddig a gyümölcsbomba elkészül. Próbáld ki te is, meglátod, csodásan mutat majd a tányéron, és az íze is páratlan!
 

Piros gyümölcsbomba

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes bogyós gyümölcs
  • 12 dkg cukor
  • 12 lap fehér zselatin
  • 8 dl feketeribizli-lé
  • 1 dl almalé
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöt mosd meg, cukrozd le, és hagyd egy órán keresztül állni. A zselatint áztasd 10 percre hideg vízbe. A gyümölcsök levét öntsd fel nyolc deci ribizlilével és almalével. A zselatint nedvesen, alacsony lángon oldd fel. Keverj hozzá három-négy evőkanál gyümölcslevet, majd öntsd a többi léhez.

 

Öblíts ki egy szép formát hideg vízzel, majd ujjnyi magasra önts bele gyümölcslevet. Hagyd megdermedni a fagyasztóban, ezután öntsd rá a maradék gyümölcsöt és levet. Várj, amíg megszilárdul, tálalás előtt pedig a zselét óvatosan válaszd el a szélétől, és borítsd tányérra. Ha vaníliaöntetet is készítesz hozzá, dupla élvezetben lehet részed.

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük