Ellenállhatatlan, piros gyümölcsbomba: pofonegyszerű, hűtött nyalánkság
Ez a sütés nélküli, isteni gyümölcsbomba a nyár leggyorsabban elkészíthető desszertje.

Ellenállhatatlan, piros gyümölcsbomba: pofonegyszerű, hűtött nyalánkság
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Mádai Vivien a Triumph idei fürdőruha kollekciójának arca: "Együtt tényleg erősebbek vagyunk!" (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

beauty and style

A való életben szőke bombázó a Trónok harca sztárja: Sansa Starkként ilyen dögösnek még nem láthattuk »

Gátolja az öregedést, ha ezeket a pontokat stimulálod: a szép bőr titka a reflexzónákban van »

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Eredetileg gyereknapra készítettük, aztán úgy voltunk vele, ebben a nagy hőségben nem szívesen időzünk többet a konyhában, mint ameddig a gyümölcsbomba elkészül. Próbáld ki te is, meglátod, csodásan mutat majd a tányéron, és az íze is páratlan!
 

Piros gyümölcsbomba

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes bogyós gyümölcs
  • 12 dkg cukor
  • 12 lap fehér zselatin
  • 8 dl feketeribizli-lé
  • 1 dl almalé
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöt mosd meg, cukrozd le, és hagyd egy órán keresztül állni. A zselatint áztasd 10 percre hideg vízbe. A gyümölcsök levét öntsd fel nyolc deci ribizlilével és almalével. A zselatint nedvesen, alacsony lángon oldd fel. Keverj hozzá három-négy evőkanál gyümölcslevet, majd öntsd a többi léhez.

 

Öblíts ki egy szép formát hideg vízzel, majd ujjnyi magasra önts bele gyümölcslevet. Hagyd megdermedni a fagyasztóban, ezután öntsd rá a maradék gyümölcsöt és levet. Várj, amíg megszilárdul, tálalás előtt pedig a zselét óvatosan válaszd el a szélétől, és borítsd tányérra. Ha vaníliaöntetet is készítesz hozzá, dupla élvezetben lehet részed.

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük