Pikáns, rántott csirkeszárny - Ebben a bundában süsd, hogy még ropogósabb legyen

A házi bundás csirkeszárny még jobb, mint a híres gyorsétteremben.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az amerikaiak kedvenc pikáns rántott csirkeszárnya már nálunk is hódít. Most már otthon is elkészítheted. Annyira bejön mindenkinek, hogy nem tudsz belőle eleget sütni. Hihetetlenül finom, és nem lesz tőle olajszag a lakásban. Mártogatóssal kínáld.

Pikáns rántott csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 csirkeszárny
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál zabpehely
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat mosd meg, majd papírtörlővel törölgesd meg. Akár ketté is vághatod, ha a végét nem szereted, távolítsd el. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az aprított zabpelyhet és a fűszereket. A szárnyakat kend be az olívaolajjal, majd forgasd a zabpelyhes, lisztes keverékbe.

Egy hőálló tálat bélelj ki sütőpapírral. Pakold bele a szárnyakat, locsold meg kevés olajjal, és tedd a sütőbe. Süsd meg 190 fokon 35-40 perc alatt. Közben a szárnyakat fordítsd át, hogy egyformán piruljanak. A húst bő, forró olajban is kisütheted.

15772427 04ad1aa55f118c3b560ab0ebd45ff319 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük