Pikáns, rántott csirkeszárny - Ebben a bundában süsd, hogy még ropogósabb legyen
A házi bundás csirkeszárny még jobb, mint a híres gyorsétteremben.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az amerikaiak kedvenc pikáns rántott csirkeszárnya már nálunk is hódít. Most már otthon is elkészítheted. Annyira bejön mindenkinek, hogy nem tudsz belőle eleget sütni. Hihetetlenül finom, és nem lesz tőle olajszag a lakásban. Mártogatóssal kínáld.

Pikáns rántott csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 csirkeszárny
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál zabpehely
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat mosd meg, majd papírtörlővel törölgesd meg. Akár ketté is vághatod, ha a végét nem szereted, távolítsd el. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az aprított zabpelyhet és a fűszereket. A szárnyakat kend be az olívaolajjal, majd forgasd a zabpelyhes, lisztes keverékbe.

Egy hőálló tálat bélelj ki sütőpapírral. Pakold bele a szárnyakat, locsold meg kevés olajjal, és tedd a sütőbe. Süsd meg 190 fokon 35-40 perc alatt. Közben a szárnyakat fordítsd át, hogy egyformán piruljanak. A húst bő, forró olajban is kisütheted.

Ezt is szeretjük