Pikáns csirkecombok vele sült krumplival - a páctól lesz enyhén csípős
Ha szereted az enyhén csípős ízeket, ez a pikáns, mézes-gyömbéres pácban érlelt csirkecomb hamar a kedvenceddé fog válni.

A legfinomabb csirkecombok készítésének titka a pácolás: ha a húst elkészítés előtt néhány órán keresztül a fűszeres, illatos keverékben tartod, az ízek átjárják a rostokat, az eredmény pedig szaftos, omlós és ellenállhatatlan lesz. Még finomabb, ha együtt sütöd a húst a köretként szolgáló krumplival, amelyet előtte szintén fűszerezz be alaposan.
Pikáns csirkecombok krumplival
Hozzávalók
A csirkecombokhoz
- 6 db csirkealsócomb
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 kávéskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- só
A krumplihoz
- 50 dkg krumpli
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 ág friss kakukkfű
- 2 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- só
- frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csirkecombokat sózd meg. A szójaszószt keverd el a mézzel, az olívaolajjal, a fokhagymaporral, a citromlével, a gyömbérrel és a Cayenne-borssal. Forgasd meg a húst ebben a pácban, és pihentesd a hűtőben néhány órát.
Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A krumplit hámozd meg, vágd hasábokra, és oszd el egy tepsi aljában. Szórd meg sóval és frissen őrölt tarka borssal, füstölt paprikával, őrölt rozmaringgal, locsold meg olívaolajjal, és keverd alaposan össze. Dobj mellé néhány egészben hagyott kakukkfűágat, majd helyezd el mellette és a tetején a bepácolt csirkecombokat. Takard le a tepsit alufóliával, és told a sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a krumpli és a csirke bőre ropogósra pirulhasson.
A pikáns, enyhén csípős gyömbér sokféle ételt dob fel - egy melengető édesburgonya-krémleves is finomabb lesz tőle.