Nagyiféle petrezselymes újkrumpli: erre a csodás köretre nem tudsz ráunni

A tavasz kedvenc köretét, a petrezselymes újkrumplit nem kell főzni, csak párolni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Végre kapható már újkrumpli a piacon. Petrezselyemmel finom, üde köretet készíthetsz belőle. Ilyenkor még sok benne az ásványi anyag, így nehogy hámozd, csak kapargasd meg a héját. Kiváló kísérője sült vagy rántott húsoknak.

petrezselymes-ujkrumpli

Petrezselymes újkrumpli recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg újkrumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit kapargasd meg, nem baj, ha egy kis héja marad. Alaposan mosd meg, és papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet. Hagyhatod egyben, de karikákra is vághatod, majd dobd a felhevített vajra.

Sózd meg, és párold a saját levében 15-20 percig. Időnként keverd meg, vagy rázogasd az edényt, nehogy leégjen. Amikor már puha, a petrezselymet vágd apróra, és szórd a krumplira. Süsd még egy-két percig, majd forrón tálald.

petrezselymes-ujkrumpli-recept
Ezt is szeretjük