Nagyiféle petrezselymes újkrumpli: erre a csodás köretre nem tudsz ráunni
A tavasz kedvenc köretét, a petrezselymes újkrumplit nem kell főzni, csak párolni.
Végre kapható már újkrumpli a piacon. Petrezselyemmel finom, üde köretet készíthetsz belőle. Ilyenkor még sok benne az ásványi anyag, így nehogy hámozd, csak kapargasd meg a héját. Kiváló kísérője sült vagy rántott húsoknak.

Petrezselymes újkrumpli recept
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg újkrumpli
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítés:
A krumplit kapargasd meg, nem baj, ha egy kis héja marad. Alaposan mosd meg, és papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet. Hagyhatod egyben, de karikákra is vághatod, majd dobd a felhevített vajra.
Sózd meg, és párold a saját levében 15-20 percig. Időnként keverd meg, vagy rázogasd az edényt, nehogy leégjen. Amikor már puha, a petrezselymet vágd apróra, és szórd a krumplira. Süsd még egy-két percig, majd forrón tálald.
