Nagyiféle petrezselymes újkrumpli: erre a csodás köretre nem tudsz ráunni
A tavasz kedvenc köretét, a petrezselymes újkrumplit nem kell főzni, csak párolni.

Nagyiféle petrezselymes újkrumpli: erre a csodás köretre nem tudsz ráunni
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

Ez lesz az ősz egyik kedvenc hajszíne: a kávé inspirálta »

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre kapható már újkrumpli a piacon. Petrezselyemmel finom, üde köretet készíthetsz belőle. Ilyenkor még sok benne az ásványi anyag, így nehogy hámozd, csak kapargasd meg a héját. Kiváló kísérője sült vagy rántott húsoknak.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg újkrumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit kapargasd meg, nem baj, ha egy kis héja marad. Alaposan mosd meg, és papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet. Hagyhatod egyben, de karikákra is vághatod, majd dobd a felhevített vajra.

Sózd meg, és párold a saját levében 15-20 percig. Időnként keverd meg, vagy rázogasd az edényt, nehogy leégjen. Amikor már puha, a petrezselymet vágd apróra, és szórd a krumplira. Süsd még egy-két percig, majd forrón tálald.

Ezt is szeretjük