Így készül a legfinomabb petrezselymes újkrumpli
A tavasz verhetetlen körete a petrezselymes újkrumpli. Egészben vagy kisebb darabokban is isteni.
Ha eddig nem sikerült úgy a petrezselymes újkrumpli, ahogy szeretted volna, feltétlenül próbáld ki ezt a változatot. A krumplit nem kell hámozni, főzni, mert akkor az íze nem lesz olyan intenzív. Az egészséges köret szinte bármilyen hús mellé illik. Tejföllel leöntve, szalonnával összekeverve pedig önmagában is kiváló fogás.
Petrezselymes újkrumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg újkrumpli
- 1 csokor petrezselyem
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
Az újkrumplit mosd meg, majd a vékony héjat kapargasd meg egy késsel, vagy egy tiszta szivacs dörzsi részével. A nagyobb darabokat vágd félbe vagy négyzetekre, a kisebbeket hagyhatod egyben is. A lényeg, hogy nagyjából ugyanakkorák legyenek.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, dobd bele a megmosott, apróra vágott petrezselymet, és egy perc múlva tedd hozzá a krumplit. Kevergetve párold, majd sózd meg. Önts hozzá kevés vizet, és fedd le. Ha elpárolog alóla a folyadék, pótold. Körülbelül 15 perc alatt a krumpli megpuhul. A végén akár magasabb lángon kicsit piríthatod is.
