Pestóval töltött csirkemell ropogós bundában sütve: omlós, szaftos főétel
Ha kifogytál az ebédötletekből, vagy újabb variációt keresel a töltött-rántott húsra, ezt az ízletes fogást készítsd el!

Pestóval töltött csirkemell ropogós bundában sütve: omlós, szaftos főétel
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

A pöttyös minta a nyári szezon nagy befutója: így viseld, hogy nőies legyen! »

Nőies kis francia konty 4 lépésben: így készítsd el, ha nincs nálad hajgumi »

Kényelmes és ultranőies szandálok 10 ezer forint alatt: a nyári szezon legdivatosabb fazonjai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazi ínyencség, mégis hihetetlenül egyszerű! A pestóval töltött csirkemell nagy kedvenc lesz, hisz fűszeres, krémes, omlós és ropogós. Akkor az igazi, ha a pesto is friss. Nem kell boltit venned, otthon is könnyen összedobhatod. A húshoz bátran dobhatsz zöldségeket, hogy egyúttal a köretkészítést is letudd.

Pestóval töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg fenyőmag
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 evőkanál citromlé
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket nyisd szét, klopfold ki, szórd meg sóval és borssal. A pestóhoz a fenyőmagot pirítsd meg egy serpenyőben, zsiradék nélkül. Rakd egy aprítógépbe a bazsalikommal, a fokhagymával, a sóval és a borssal. Öntsd hozzá a citromlevet és az olívaolajat. Keverd krémesre, ha szükséges, adj még hozzá olajat.
 

Kend meg a csirkemellet a pestóval, és tekerd fel. Hústűvel rögzítheted, hogy ne nyíljon szét. Forgasd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és fóliázd le. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg, majd szeleteld.

Ezt is szeretjük