Pestóval töltött csirkemell ropogós bundában sütve: omlós, szaftos főétel
Ha kifogytál az ebédötletekből, vagy újabb variációt keresel a töltött-rántott húsra, ezt az ízletes fogást készítsd el!

Pestóval töltött csirkemell ropogós bundában sütve: omlós, szaftos főétel
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazi ínyencség, mégis hihetetlenül egyszerű! A pestóval töltött csirkemell nagy kedvenc lesz, hisz fűszeres, krémes, omlós és ropogós. Akkor az igazi, ha a pesto is friss. Nem kell boltit venned, otthon is könnyen összedobhatod. A húshoz bátran dobhatsz zöldségeket, hogy egyúttal a köretkészítést is letudd.

Pestóval töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg fenyőmag
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 evőkanál citromlé
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket nyisd szét, klopfold ki, szórd meg sóval és borssal. A pestóhoz a fenyőmagot pirítsd meg egy serpenyőben, zsiradék nélkül. Rakd egy aprítógépbe a bazsalikommal, a fokhagymával, a sóval és a borssal. Öntsd hozzá a citromlevet és az olívaolajat. Keverd krémesre, ha szükséges, adj még hozzá olajat.
 

Kend meg a csirkemellet a pestóval, és tekerd fel. Hústűvel rögzítheted, hogy ne nyíljon szét. Forgasd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és fóliázd le. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg, majd szeleteld.

Ezt is szeretjük