Ízletes bazsalikomos, pestós tészta: a szószt főzni nem, csak turmixolni kell
Amíg megfő a tészta, kényelmesen elkészíted a friss, zamatos, illatos, bazsalikomos szószt.

Ízletes bazsalikomos, pestós tészta: a szószt főzni nem, csak turmixolni kell
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

A 80-as évek profi sminktippjeit követte a lány: meglepődött, mi sült ki belőle »

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha gyorsan szeretnél valami igazán finomat készíteni, a pestós tészta lehet a megmentőd. Teremts te is otthon igazi mediterrán hangulatot az olaszok nagy kedvencével! A hozzávalókat a mammák eredetileg márványmozsárban törték krémesre. Neked nem kell annyit foglalatoskodnod vele, aprítógépben is tökéletes lesz a végeredmény. 

Pestós tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tészta
  • 6 szál bazsalikom
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 5 szál petrezselyem
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tegyél fel vizet forrni. Ha lobog, mehet bele a tészta és egy teáskanál só. Főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt, majd szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. 

Serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsd világosra a fenyőmagot. Ügyelj, nehogy megégjen. A bazsalikomot és a petrezselymet mosd meg alaposan, és a leveleket tépkedd le. A parmezánt vágd kis darabokra, a fokhagymát törd át. Az olaj és a sajt kivételével az összes hozzávalót öntsd egy aprítógépbe, és mixeld össze. Végül keverd hozzá az olajat és a sajtot. Krémesítsd még a géppel, és ízesítsd sóval. Forgasd össze a tésztával, a tetejére is szórhatsz még parmezánt.

Ezt is szeretjük