Omlós pecsenyekacsamáj zsírban sütve: mindössze három hozzávalóból áll

A sült pecsenyekacsamájhoz alig kell valami, így akár egy gyors hétköznapi ebédként is tökéletes.

Pecsenyekacsamáj zsírban sütve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pecsenyekacsamáj olyan állattól származik, akit a tartás alatt nem tömtek, így humánusabb körülmények között élhette le az életét. Zsírban kisütve nem feltétlenül diétás, de omlós, puha és nagyon finom ebéd vagy vacsora válhat belőle.

Pecsenyekacsamáj zsírban sütve

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 dkg pecsenyekacsamáj
  • 20 dkg kacsazsír
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamájat tisztítsd meg és szeleteld fel. Közepes méretű darabokra vágd, a nedvességet pedig papírtörlővel itasd fel róla. A zsírt olvaszd fel egy lábosban. Amikor már elég meleg, tedd bele a felszeletelt májakat, süsd őket közepes lángon tíz percig, majd szűrőlapáttal óvatosan fordítsd meg, és hasonlóan tíz percig süsd a másik oldalukat is. Ha készen vannak, szedd ki őket. Csak a tányéron sózd meg: ha sütés előtt sózod a májat, nagyon megkeményedik.

Tálald párolt lilakáposztával.

Sütőben pirult csirkemáj vele készült krumplival és körtével: így lesz vajpuha a belsőség

Egy kis fantáziával nagyon elegáns lakoma kerülhet az asztalra akár csirkemájból is, a belsőséget rengetegféleképpen felhasználhatod.

Elolvasom
Ezt is szeretjük