Omlós pecsenyekacsamáj zsírban sütve: mindössze három hozzávalóból áll
A sült pecsenyekacsamájhoz alig kell valami, így akár egy gyors hétköznapi ebédként is tökéletes.

pecsenye kacsamaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pecsenyekacsamáj olyan állattól származik, akit a tartás alatt nem tömtek, így humánusabb körülmények között élhette le az életét. Zsírban kisütve nem feltétlenül diétás, de omlós, puha és nagyon finom ebéd vagy vacsora válhat belőle.

Pecsenyekacsamáj zsírban sütve

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 dkg pecsenyekacsamáj
  • 20 dkg kacsazsír
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamájat tisztítsd meg és szeleteld fel. Közepes méretű darabokra vágd, a nedvességet pedig papírtörlővel itasd fel róla. A zsírt olvaszd fel egy lábosban. Amikor már elég meleg, tedd bele a felszeletelt májakat, süsd őket közepes lángon tíz percig, majd szűrőlapáttal óvatosan fordítsd meg, és hasonlóan tíz percig süsd a másik oldalukat is. Ha készen vannak, szedd ki őket. Csak a tányéron sózd meg: ha sütés előtt sózod a májat, nagyon megkeményedik.

Tálald párolt lilakáposztával.

Csirkemájat is készíthetsz: sütőben, krumplival és körtével sütve fantasztikus.

A máj védelmében

A Máj állapotfelmérő gyorsteszt a megemelkedett transzamináz (mind ALT és AST) szint mérésére szolgáló gyorsteszt, melynek sikeres használatához elegendő egy csepp ujjbegyből vett vérminta.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük