Ünnepi, párolt narancsos lila káposzta: tökéletes köret bármilyen hús mellé
A narancsos lila káposzta fejedelmi köret lehet bármilyen ünnepi sült mellé.

narancsos lilakaposzta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a hétköznapokon is szereted a párolt lila káposztát, itt az idő, hogy egészen különleges, ünnepi módon tálald fel. Ne ijesszen meg a hozzávalók hosszú sora, az elkészítése ettől még nem lesz különösebben bonyolult. A narancsos káposzta íze pedig mindenkit elvarázsol majd.

Párolt narancsos lila káposzta receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg lila káposzta (fél fej)
  • 3 narancs
  • 3 egész szegfűszeg
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 lila hagyma
  • 1 fahéjrúd
  • 1 csillagánizs
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát gyaluld le, vagy vágd vékony csíkokra. Az egyik narancs héját reszeld le, a levét facsard ki, és szűrd át. A másik két narancsot hámozd meg, szedd gerezdekre, és távolítsd el a hártyás héjukat. A lila hagymát karikázd fel.

A hagymát olajon párold üvegesre, majd add hozzá a cukrot és a likőrt is, és kevergetve karamellizáld. Ha kész, húzd le a tűzről, keverd bele a narancs levét és reszelt héját, a fahéjrudat, a csillagánizst, a szegfűszeget, majd forgasd bele a káposztát. Locsold meg a kétféle ecettel, óvatosan sózd meg, és időnként megkevergetve nagyjából negyedóra alatt párold puhára. Ha kész, keverd hozzá a meghámozott narancsgerezdeket is. 

Az ünnepi lila káposzta akár ropogós tepsis krumpli mellé is kiválóan passzol.

Ezt is szeretjük