Omlós pecsenyekacsamáj zsírban sütve: mindössze három hozzávalóból áll
A sült pecsenyekacsamájhoz alig kell valami, így akár egy gyors hétköznapi ebédként is tökéletes.

A pecsenyekacsamáj olyan állattól származik, akit a tartás alatt nem tömtek, így humánusabb körülmények között élhette le az életét. Zsírban kisütve nem feltétlenül diétás, de omlós, puha és nagyon finom ebéd vagy vacsora válhat belőle.
Pecsenyekacsamáj zsírban sütve
Hozzávalók 3 személyre
- 50 dkg pecsenyekacsamáj
- 20 dkg kacsazsír
- só
Elkészítés:
A kacsamájat tisztítsd meg és szeleteld fel. Közepes méretű darabokra vágd, a nedvességet pedig papírtörlővel itasd fel róla. A zsírt olvaszd fel egy lábosban. Amikor már elég meleg, tedd bele a felszeletelt májakat, süsd őket közepes lángon tíz percig, majd szűrőlapáttal óvatosan fordítsd meg, és hasonlóan tíz percig süsd a másik oldalukat is. Ha készen vannak, szedd ki őket. Csak a tányéron sózd meg: ha sütés előtt sózod a májat, nagyon megkeményedik.
Tálald párolt lilakáposztával.
Csirkemájat is készíthetsz: sütőben, krumplival és körtével sütve fantasztikus.
Sütőben pirult csirkemáj vele készült krumplival és körtével: így lesz vajpuha a belsőség
Egy kis fantáziával nagyon elegáns lakoma kerülhet az asztalra akár csirkemájból is, a belsőséget rengetegféleképpen felhasználhatod.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció