Parmezános zöldborsókrémleves: a tejszíntől finom selymes lesz
A parmezános zöldborsókrémleves hamar elkészíthető, mégis különleges finomság. Mirelit borsóból is isteni.

- Palvin Barbi a laza sikket kedveli: így öltöznek a modellek a szimpla hétköznapokban »
- Veszélyes szépségtrendek terjednek az interneten: ezeknek a kipróbálását senkinek sem javasoljuk »
- A legcsinosabb egyrészes fürdőruhák a szezonban, amikben szuper nőies lehetsz a strandon: divatos fazonok árakkal és lelőhelyekkel »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 47 éves Egerszegi Krisztina friss fotókon: ezzel foglalkozik ma az ötszörös olimpiai bajnok
A borsó az a zöldség, ami ellen még a gyerekeknek is a legritkább esetben van kifogásuk. Egyszerűen és gyorsan ínyenc levest készíthetsz belőle. A megszokott borsólevest különlegessé teheted, ha tejszínt öntesz hozzá, és krémlevesnek turmixolod össze. A hozzáadott kevés krumplinak köszönhetően liszt nélkül is sűrű lesz.
Parmezános zöldborsókrémleves
Hozzávalók
- 40 dkg zöldborsó
- 5 dkg parmezán
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db krumpli
- 1 db leveskocka
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 3 szál petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát futtasd meg az olvasztott vajon, majd add hozzá a borsót, és együtt dinszteld néhány percig. Ezután öntsd fel egy liter vízzel, és add hozzá a felkockázott krumplit. Sózd, borsozd, szórd hozzá a szerecsendiót, és ha felforr, morzsold bele a leveskockát. Kis lángon főzd 20-25 percig, amíg a borsó és a krumpli is teljesen megpuhul.
Húzd le a tűzről, majd botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Add hozzá a tejszínt, néhány perc alatt forrald össze. Tálaláskor minden tányérba szórj egy kevés parmezánt, és arra merd a forró levest. Az adagokat néhány csepp tejszínnel és egy petrezselyemlevéllel díszítheted.
Még finomabb és egészségesebb lesz a zöldborsókrémleves, ha kocka helyett házi csontlevesalapléből készül.
Még több recept