Parmezános, ricottás tészta: összesütve még finomabb
Ne csak mindig bolognai és carbonara tésztát készíts, próbáld ki a különleges parmezános, ricottás változatot is!

tripasajtos-ricottas-teszta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok kedvelt tejterméke, a krémes, semleges ízű ricotta sokoldalúan felhasználható a konyhában. Kiváló édesen, sósan, tésztára is tökéletes. Paradicsommal, különféle zöldfűszerekkel tökéletes harmóniát alkot. Még finomabb lesz, ha a sütőbe is betolod pár percre.  

Parmezános, ricottás tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg passzírozott paradicsom
  • 25 dkg ricotta
  • 15 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, majd amikor elkezd lobogni, dobd bele a tésztát, és szórj hozzá sót. Főzd addig, amíg al dente, azaz fogkemény állagú nem lesz. Szűrd le, és csepegtesd le.

Az olívaolajat hevítsd fel, és pirítsd meg benne a zúzott fokhagymát. Amikor kezd illatozni és színesedni, öntsd hozzá a paradicsomlevet, adj hozzá egy teáskanál szárított oregánót. Főzd 10-15 percig. Ha édesebben szereted, a végén adj hozzá kevés cukrot. Forgasd bele a tésztát, és süsd össze pár perc alatt. Rakd át kevés zsiradékkal kikent tepsibe, szórd a tetejére a reszelt parmezánt és a bazsalikomot. Told forró sütőbe, és süsd össze 15-20 perc alatt. 

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük