Parmezános, ricottás tészta: összesütve még finomabb
Ne csak mindig bolognai és carbonara tésztát készíts, próbáld ki a különleges parmezános, ricottás változatot is!

tripasajtos-ricottas-teszta
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem változtatott szabálytalan mosolyán, és milyen jól tette: a 36 éves modell pont így dögös »

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok kedvelt tejterméke, a krémes, semleges ízű ricotta sokoldalúan felhasználható a konyhában. Kiváló édesen, sósan, tésztára is tökéletes. Paradicsommal, különféle zöldfűszerekkel tökéletes harmóniát alkot. Még finomabb lesz, ha a sütőbe is betolod pár percre.  

Parmezános, ricottás tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg passzírozott paradicsom
  • 25 dkg ricotta
  • 15 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, majd amikor elkezd lobogni, dobd bele a tésztát, és szórj hozzá sót. Főzd addig, amíg al dente, azaz fogkemény állagú nem lesz. Szűrd le, és csepegtesd le.

Az olívaolajat hevítsd fel, és pirítsd meg benne a zúzott fokhagymát. Amikor kezd illatozni és színesedni, öntsd hozzá a paradicsomlevet, adj hozzá egy teáskanál szárított oregánót. Főzd 10-15 percig. Ha édesebben szereted, a végén adj hozzá kevés cukrot. Forgasd bele a tésztát, és süsd össze pár perc alatt. Rakd át kevés zsiradékkal kikent tepsibe, szórd a tetejére a reszelt parmezánt és a bazsalikomot. Told forró sütőbe, és süsd össze 15-20 perc alatt. 

Ezt is szeretjük