Parmezános krumplinudli: szaftos húsok mellé, de paradicsomszósszal is jól csúszik
Felejtsd el a mirelit nudlit, ezt a receptet nagyon könnyen elkészítheted.

parmezanos-nudli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerű, krumplis tésztából készülő nudli rendkívül változatosan ízesíthető. Az édes változatok mellett adj esélyt a sós tésztának is. Parmezános bundában különösen finom. A nudliba a maradék tört krumpli is tökéletes. Kínálhatsz hozzá tejszínes, sajtos-tejfölös vagy paradicsomos öntetet, de szaftos húsokhoz is kiváló.

Parmezános nudli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 5 evőkanál parmezán
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd kisebb kockákra. Sós vízben főzd puhára 15-20 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Még forrón törd meg, majd, amikor kihűlt, add hozzá a zsírt, a tojást, a sót, és fokozatosan a lisztet is. Jól gyúrd össze. Ha túl száraznak találod, vizet önthetsz még hozzá. A lényeg, hogy könnyen formázható legyen. 


Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát egy-két centi vastagra. Csíkozd fel ujjnyi vastagságúra, formázz hengereket, és azokat vágd fel, majd kicsit sodord meg. Olvaszd fel a vajat, pirítsd meg benne a zsemlemorzsát, majd szórd hozzá a parmezánt és az oregánót is.
Dobd a tésztát forrásban lévő vízbe, és körülbelül nyolc-tíz perc alatt főzd meg. Szedd ki szűrőkanállal, csepegtesd le, és forgasd meg a parmezános bundában.

Ha kipróbálnád az édes változatot is, készítsd el lekvárral. Fantasztikus desszert lehet. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük