Szuper egészséges céklakrém dióval és parmezánnal: ezt kend a kenyeredre

Az egyszerű, élénk színű, ízes céklakrém tökéletes a pirítósodon.

Parmezános, diós céklakrém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha ezt megkóstolod, többé már nem csak a savanyúság jut majd az eszedbe a szuper egészséges cékláról. Egyaránt tökéletes nyersen, főzve, sütve, édesen, sósan, sőt krémesítve szendvicsre, mártogatósnak is. Ezzel még az immunrendszeredet is felturbózhatod. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. 

Parmezános, diós céklakrém

Hozzávalók

  • 1 db cékla közepes
  • 2 evőkanál dió
  • 5 dkg parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A céklát hámozd meg, mosd meg, és vágd négy-hat részre. Rakd egy kisebb, sütőpapírral bélelt tűzálló tálba, szórd meg sóval, borssal és oregánóval. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40-50 perc alatt, majd hagyd teljesen kihűlni. A diót pirítsd meg egy evőkanál olívaolajon. 

A céklát rakd egy aprítógépbe, majd tedd hozzá a dió felét, a citromlét, a fokhagymát, és pépesítsd az egészet. Akkor jó, ha krémes. Amennyiben túl sűrű, lazíts rajta kevés olívaolajjal vagy vízzel. Kóstold meg, ha kell, rakj még hozzá fűszert. Tálaláskor tedd rá a maradék diót és a parmezánt.
A céklát megsütheted balzsamecetes szószban is. Ropogós dióval önmagában is kitűnő. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük