Szuper egészséges céklakrém dióval és parmezánnal: ezt kend a kenyeredre
Az egyszerű, élénk színű, ízes céklakrém tökéletes a pirítósodon.

parmezanos-dios-ceklakrem
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Teljes testet átmozgató, vidám aerobic: napi 30 perc, és beindul a fogyás »

4 egyszerű lépés a tökéletes tusvonalért, maszatolás nélkül: kezdőként is menni fog »

A rövidnadrág és az ujjatlan felső az irodában sem kihívó: így lesz visszafogottan nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha ezt megkóstolod, többé már nem csak a savanyúság jut majd az eszedbe a szuper egészséges cékláról. Egyaránt tökéletes nyersen, főzve, sütve, édesen, sósan, sőt krémesítve szendvicsre, mártogatósnak is. Ezzel még az immunrendszeredet is felturbózhatod. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. 

Parmezános, diós céklakrém

Hozzávalók:

  • 1 db közepes cékla
  • 2 evőkanál dió
  • 5 dkg parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A céklát hámozd meg, mosd meg, és vágd négy-hat részre. Rakd egy kisebb, sütőpapírral bélelt tűzálló tálba, szórd meg sóval, borssal és oregánóval. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40-50 perc alatt, majd hagyd teljesen kihűlni. A diót pirítsd meg egy evőkanál olívaolajon. 

A céklát rakd egy aprítógépbe, majd tedd hozzá a dió felét, a citromlét, a fokhagymát, és pépesítsd az egészet. Akkor jó, ha krémes. Amennyiben túl sűrű, lazíts rajta kevés olívaolajjal vagy vízzel. Kóstold meg, ha kell, rakj még hozzá fűszert. Tálaláskor tedd rá a maradék diót és a parmezánt.
A céklát megsütheted balzsamecetes szószban is. Ropogós dióval önmagában is kitűnő. 

Ezt is szeretjük