Szuper egészséges céklakrém dióval és parmezánnal: ezt kend a kenyeredre
Az egyszerű, élénk színű, ízes céklakrém tökéletes a pirítósodon.

parmezanos-dios-ceklakrem
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

A ballonkabát egy nő szekrényéből sem hiányozhat: karcsúsít és sokoldalúan viselhető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha ezt megkóstolod, többé már nem csak a savanyúság jut majd az eszedbe a szuper egészséges cékláról. Egyaránt tökéletes nyersen, főzve, sütve, édesen, sósan, sőt krémesítve szendvicsre, mártogatósnak is. Ezzel még az immunrendszeredet is felturbózhatod. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. 

Parmezános, diós céklakrém

Hozzávalók:

  • 1 db közepes cékla
  • 2 evőkanál dió
  • 5 dkg parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A céklát hámozd meg, mosd meg, és vágd négy-hat részre. Rakd egy kisebb, sütőpapírral bélelt tűzálló tálba, szórd meg sóval, borssal és oregánóval. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40-50 perc alatt, majd hagyd teljesen kihűlni. A diót pirítsd meg egy evőkanál olívaolajon. 

A céklát rakd egy aprítógépbe, majd tedd hozzá a dió felét, a citromlét, a fokhagymát, és pépesítsd az egészet. Akkor jó, ha krémes. Amennyiben túl sűrű, lazíts rajta kevés olívaolajjal vagy vízzel. Kóstold meg, ha kell, rakj még hozzá fűszert. Tálaláskor tedd rá a maradék diót és a parmezánt.
A céklát megsütheted balzsamecetes szószban is. Ropogós dióval önmagában is kitűnő. 

Ezt is szeretjük