Parmezános csirkemell krumpliágyon sütve - Ha nincs kedved sokat főzni
Íme, egy igazán idő- és energiatakarékos recept. Amíg a hús sül, te mással is foglalkozhatsz.

- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A sajt mindig tökéletes kiegészítője a kicsit száraz csirkemellnek. Ezzel a fogással nem lehet mellélőni, és külön jó benne, hogy a köretet is bepakolhatod a hús alá. Még kezdő konyhatündérek is bárkit elkápráztathatnak ezzel a könnyű, ízletes étellel.
Parmezános csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 csirkemellfilé
- 50 dkg krumpli
- 10-15 dkg parmezán sajt
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, majd pucold meg, és vágd karikákra. Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, és rakd bele a krumpliszeleteket. A csirkemellet is mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Szeleteld fel, sózd, borsozd ízlés szerint, és pakold a krumplira. Kend meg a felolvasztott vajban elkevert reszelt fokhagymával.
Szórd a hús tetejére a reszelt parmezánt, de akár más sajttal is vegyítheted. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Akkor az igazi, ha a hús puha, a sajtréteg pedig ropogós. Ha túl gyorsan pirulna a teteje, fedd le fóliával. Aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáld.

Még több recept