Az olaszok híres parmezános, citromos tésztája: a Pasta al Limone üde és gyors fogás
Ha nem jut semmi az eszedbe, hogy mi legyen a vacsora, a parmezános, citromos tészta kitűnő választás.
Az olasz tésztaételek variációja végtelen, ráadásul egyik finomabb a másiknál. A parmezános, citromos tészta, vagyis a Pasta al Limone végtelenül egyszerű, és elsősorban Olaszország déli részén és Szicíliában népszerű. Selymesebb lesz a tészta, ha kevés főzővizet is teszel a citromos keverékbe.
Parmezános, citromos tészta
Hozzávalók
- 40 dkg spagetti
- 10 dkg parmezán sajt
- 1 dl olívaolaj
- 2 db citrom közepes
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékban kezdj vizet forralni. Amikor lobog, dobj hozzá sót, és tedd bele a spagettit. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Az olaszok szerint akkor az igazi a tészta, ha al dante állagú, azaz picit roppan, ha beleharapunk.
Egy tálban keverd össze a citrom frissen facsart levét, az olívaolajat, a borsot, az átpréselt fokhagymát, kevés sót és a parmezán felét. Önts hozzá kevés főzőlevet is. Forgasd össze a tésztával, szórd rá a maradék sajtot és az aprított petrezselymet. Rögtön kínálhatod is.
A tonhalas tésztasaláta is hasonlóan egyszerű, gyors és laktató.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció