Ropogós, parmezános bundában sült cukkini - Így az olajszagot is megúszod
Könnyű és finom: bőséges olaj helyett süsd tepsiben a fűszeres, parmezános cukkinit!
A cukkini igazi szuperzöldség, alig van benne kalória. Így még ránthatod is, igaz, kicsit másként, mint eddig. A zsemlemorzsához keverj parmezánt, majd told a sütőbe. Így is jó ropogós lesz. Joghurtos mártogatóssal, tartármártással kiváló nass vagy akár köret is lehet.
Parmezános bundában sült cukkini
Hozzávalók
- 2 db közepes cukkini
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg parmezán
- 2 db tojás
- só
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, a végeket vágd le, nem szükséges meghámozni. Szeld egyforma nagyságú, hosszúságú darabokra, és sózd be. Rakd egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa és a reszelt sajt keveréke kerül.
Panírozd be a cukkinihasábokat, majd a felesleget rázd le. Rendezd a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és 200 fokos sütőben süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át a cukkinit. Ha belül puha, kívül aranybarna, vedd ki a sütőből.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept