Ropogós, parmezános bundában sült cukkini - Így az olajszagot is megúszod
Könnyű és finom: bőséges olaj helyett süsd tepsiben a fűszeres, parmezános cukkinit!

Ropogós, parmezános bundában sült cukkini - Így az olajszagot is megúszod
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cukkini igazi szuperzöldség, alig van benne kalória. Így még ránthatod is, igaz, kicsit másként, mint eddig. A zsemlemorzsához keverj parmezánt, majd told a sütőbe. Így is jó ropogós lesz. Joghurtos mártogatóssal, tartármártással kiváló nass vagy akár köret is lehet. 

Parmezános bundában sült cukkini

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cukkini
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg parmezán
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, a végeket vágd le, nem szükséges meghámozni. Szeld egyforma nagyságú, hosszúságú darabokra, és sózd be. Rakd egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa és a reszelt sajt keveréke kerül.
 

Panírozd be a cukkinihasábokat, majd a felesleget rázd le. Rendezd a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és 200 fokos sütőben süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át a cukkinit. Ha belül puha, kívül aranybarna, vedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük