Gyors sült spárga pármai sonkába csavarva: reszelt parmezánnal a tetején még finomabb
A spárgát sokféle kreatív módon készítheted el: pármai sonkába tekerve, reszelt parmezánnal megszórva könnyű és nagyon finom.

sonkas sparga
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hajszálvékonyra szeletelt pármai sonka és a reszelt parmezán nagyon jól megy a sült spárgához. Készítheted fehér vagy zöld szárú növényből, vagy akár vegyesen is, így nemcsak finom, hanem szép színes is lesz ez a tavaszi, kora nyári vacsora.

Páramai sonkás sült spárga

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 szelet pármai sonka
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 csomag fehér spárga
  • 1 csomag zöld spárga
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A spárgákat tisztítsd meg. A zöld darabok fás végeit egyszerűen csak vágd le, a fehéreket ezenfelül pucold is meg, hogy ne maradjanak szálkásak. Dobd őket forrásban lévő, sós vízbe, majd két perc főzés után már szűrd is őket. Oszd a spárgákat hat egyenlő részre úgy, hogy minden csokorba jussanak fehér és zöld darabok is, majd csavard be őket egy-egy szelet pármai sonkába. Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, ebbe fektesd a spárgákat, locsold meg a tetejüket is néhány csepp olajjal, és told a tepsit 180 fokos sütőbe tíz percre. Ha ropogósra pirultak, vedd ki őket a sütőből, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal és reszelt parmezánnal, és már tálalhatod is a könnyű, kalóriaszegény vacsorát.

Gondolnád, hogy a sós pármai sonka édes gyümölccsel is jól működik? A friss, érett sárgadinnye nagyon jól passzol hozzá.

Ezt is szeretjük